És groga la toga catalana?

 

La fiscalia de l'”Audiencia Nacional”ha afirmat que  els tribunals catalans no jutjarien de manera imparcial ni serena la cúpula dels Mossos d’Esquadra. El portaveu de l’Audiencia espanyola ha emès una protocolària nota de rectificació. Episodi enèsim repetitiu que demostra la parcialitat inconfessa de la fiscalia, el sentiment palès d’ésser els  custodis intocables de l’honor espanyol, dignes èmuls en prosa del retrat en vers de l’espanyol que “donde no llega con la mano llega con la punta de su espada”; episodi enèsim vergonyós que fa evident la seva percepció en groc de la realitat catalana i la por que el coneixement d’aquesta  pels jutges catalans fos la realitat del que es jutja i del que jutjarien.

Haurà estat el ministre Borrell  qui ha explicat a la fiscalia espanyola que “groc” és mot genuí català i que en català “toga rima amb groga”?

 

 

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *