I aquest és el final d’una llarga enemistat

 

CiU ha format part de la Catalunya política des de fa trenta-set anys. La coalició fou una estratègia d’èxit ideada pel mateix Jordi Pujol com a eina electoral. La federació ha estat soportada amb resignada incomoditat pels militants de CDC per raons diverses, especialment per les diferències ideològiques -el conservadorisme explícit i submissió als criteris de la jerarquia eclesiàtic dels demòcrata-cristians en qüestions sensibles per als convergents com ara l’avortament o la igualtat de drets de les parelles homosexuals- i localment pel pes excessiu de membres d’UDC a les llistes electorals i institucions governades per CiU, atesa la diferència contrastada i significativa del nombre d’afiliats.

En un moment determinat ,l’estil florentí d’en Duran semblà convèncer Pujol que el l’ider demòcrata-cristià podia ésser el seu successor i que la federació podia deixar d’ésser un instrument electoral i esdevenir un partit de síntesi sòcio-demòcrata-cristià. La “massa” convergent es commogué i aquella idea vacil·lant no prengué forma. Mas es convertí en el polític d’avui. La federació mai no ha deixat d’ésser un giny inestable i fràgil. Pujol es retirà sabent-ho i mantenint-ho com una preocupació primordial.

Duran ha arrossegat des de fa quinze anys una profunda decepció convertida en ressentiment que mai no ha dissimulat, amb crítiques i provocacions implícites o explícites a Artur Mas. La relació entre els dos líders ha estat gèlida i distant. Duran s’ha anat tancant en una torre d’ivori i , acotxat pels seus  fidels, s’ha allunyat del pols de la societat , de la política i fins i tot del seu  partit. Duran ha dividit UDC  i n’ha perdut el lideratge. Si CiU continua existint serà sense Duran i amb una aposta decidida per la independència seguint el full de ruta d’en Mas. L’envit d’en Castellà i els pesos pesants del partit que són al seu costat  té una potència formidable. UDC ja no serà, ja no és, la UDC d’en Duran.

Ahir es confirmà el final d’una llarga enemistat.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *