La radicalització espanyolista del PSC

rosa roja

Les irreflexives i preocupants paraules d’en Miquel Iceta, secretari general del PSC, sobre els impulsors del full de ruta independentista han situat el socialisme català a les trinxeres de l’espanyolisme a Catalunya i al baluard dels partits conservadors radicals juntament amb el PP i Cs..

El nou temps polític que es viu a Catalunya ha desplaçat de la contemporaneïtat el partit que dirigeix Iceta, cimentat estructuralment en el passat d’Espanya, sense voler adonar-se que ja no tornarà, que no és reproduïble i que ni tan sols, per factors socials i generacionals, es pot desconstruir. Iceta amb les seves paraules ha formalitzat la regressió del PSC i el seu pessimisme i impotència al no poder oferir un projecte nou per a la societat catalana.

“Veig els impulsors del full de ruta camí del precipici, no sé si de la presó”. És una frase terrible que no ha gosat de dir el president del Govern espanyol, Rajoy, l’ha dita Iceta, el secretari del PSC català. En una altra veu seria una amenaça, en la seva ha estat la impotència del polític desclassat de la democràcia. El PSC ha perdut definitivament la ideologia i la identitat.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *