El 9/N, l’afirmació de la legitimitat

 

Som gent lliure i malgrat ésser-ho no gaudim del benefici de la legitimitat si no acceptem la de l’Estat espanyol, que en nom d’aquesta ens nega la nostra.

Quina és, com es guanya la legitimitat d’un Estat, en què se sustenta?, se sustenta en l’afinitat existent entre el Govern i la comunitat, entre les decisions polítiques d’aquell i la realitat sociopolítica d’aquesta. És evident que l’actuació del Govern espanyol, en no respectar la voluntat majoritària del Parlament català, el deslegitima i que quan impedeix una i altra vegada la consulta usurpa els drets legítims col·lectius i de cadascun dels ciutadans de Catalunya.

És proper el moment que haurem de decidir quina legitimitat obeïm, la del nostre Govern, afí a la majoria parlamentària i social, o la del Govern espanyol. Per a molts la decisió ha estat presa, obeir la legitimitat catalana. Serem al carrer el 9/N, davant dels llocs on s’hagi de votar, davant de les urnes o del buit deixat per les urnes prohibides; l’obcecació del Govern espanyol serà ridiculitzada davant del món sencer, serem dempeus formant llarguíssimes fileres a totes les ciutats i pobles de Catalunya. Serà un acte impressionant de respecte al nostre Parlament, de llibertat democràtica cívica, d’afirmació de la nostra legitimitat .

El 9/N serà el pròleg del canvi definitiu.

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *