Govern català : “Sí, Ministro!”

L’última acció -per omissió, que són les dotades de càrrega de profunditat – del Govern espanyol respecte al nostre Govern ha fet palès, altre cop, el tarannà prepotent d’aquell i la supeditació d’aquest al Partit Socialista Espanyol.

El Ministro d’Interior  espanyol "expedeix" mig centenar de subsaharians arribats a les illes Canàries a Barcelona, els traslladen al centre d’internament d’estrangers de la Zona Franca i a l’endemà els deixen al carrer (ahir ho comentava amb un registre diferent a "L’entrada al Paradís"). Res no havien comunicat al Govern català, que en té les competències d’acolliment; avui se n’han "excusat" (el que no equival a "presentar excusas") afirmant que n’havien assabentat el seu delegat , el virrei, l’inefable Rangel, qui no considerà necessari notificar-ho a l’autoritat catalana -perquè evidentment l’autoritat és ell i Catalunya és Espanya. En tot cas "notificar" és una acció de l’estrat superior adreçada a l’inferior. 

Quina ha estat la reacció del nostre Govern?. Què ha dit la Secretària d’Immigració? : "els hem arrencat el compromís que no tornarà a passar"… Què el portaveu del Govern, el Sr. Nadal? : "és una situació excepcional que no es pot repetir"…I l’Alcalde de Barcelona? : "és una acumulació que solidàriament tots hem de compartir"… Declaracions totes elles patètiques i humiliants.

Serà cert que un socialista abans que català és socialista i que no hi ha socialisme català sinó espanyol ?. Quina hagués estat la reacció del Govern català si el Govern espanyol no fos Govern-PSOE?…

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *