Carles Bassaganya i Serra

"Si llampega a marina, procura pa i farina"

28 de juny de 2011
2 comentaris

Procés participatiu pre congressual d?EsquerraEl passat dimarts, a Badalona, vam començar l’experiència del debat precongressual d’Esquerra. En el reglament que va aprovar el Consell Nacional del partit aquest 18 de juny, es va acabar validant una idea que quanva sorgir de la ma d’en Quim Puig, la vam veure com una oportunitat per fer una cosa diferent a altres ocasions. Una visió encara més participativa i transparent, qualitats que en els moments que estem, a la nostra militància podria anar molt bé.

 


 

       


És evident que els noms de les persones que lideraran el partit, i l’estratègia que aprovi la nostra militància, són elements fonamentals per revitalitzar el partit i les expectatives electorals.  No és menys cert, però, que l’eina (el partit), i sobretot la cultura organitzativa és indispensable per afrontar-ho amb èxit. A partir d’aquí, el procés participatiu previ que s’ha instaurat té almenys quatre objectius:

 

 • Alimentar, enriquir, en el mateix moment, els documents que neixen de les dues ponències, la política i la d’estatuts. Poder comprovar, sondejar, validar, contrastar algunes decisions que es van assumint a la ponència.

 • Atorgar
  un rol d’encara més implicació i participació de la militància en un congrés
  que és extraordinari, i que a la pràctica, resulta també una resposta política
  a uns resultats electorals molt dolents.
   
 •  Aconseguir
  donar pautes, indicacions, reflexions, de membres destacats de la direcció
  nacional a la militància… com també a l’inrevès.

 • Assolir un grau nivell d’implicació, sobrepassant el fraccionament del congrés del 2008, que a ulls de la immensa majoria de gent és vist no com una visualització de la pluralitat, sinó com un constatació de la “divergència permanent”.

 A cada sessió, al marge de conèixer el procediment, temps i possibilitats de participació, es posa també en consideració 2 o 3 aspectes concrets per ser debatuts. El primer dia va anar prou bé, i vam aprofundir en l’elecció del president i secretari general;  la participació del militant-simpatitzant dins la vida del partit; la gestió de la divergència respecte situacions disciplinàries… 

 1. No es podria penjar la documentació que vàreu
  passar a la web del congrés, la comparativa amb altres partits era molt
  interessant. Per altra banda, veig que en Bonet contiua parlant que s’han
  perdut més de 4.000 militants, amb les dades que vas donar no era així, eren
  moltes menys. Quina és la quantitat realment?

  Amb antuvi gràcies per contestar-me

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!