Carles Bassaganya i Serra

"Si llampega a marina, procura pa i farina"

13 de juliol de 2011
7 comentaris

Nova etapa a la Secretaria d?Organització. Bons auguris!

 El 7 de novembre de 2009 era triat pel Consell Nacional, reunit a Perpinyà, nou Secretari d’Organització d’Esquerra. Al cap d’uns dies escrivia això, un bon resum de com havia anat el procés, i sobretot de la responsabilitat que suposava acceptar el compromís. És curios, llegir al cap de 19 mesos coses com les que deia en aquell moment “(…) De fet, m’he compromès amb el president i secretari general del partit per un període d’un any, després d’aquest temps valorarem la possibilitat d’allargar el compromís, o no;  que per aclarir-ho aquí, no és remunerat econòmicament. El compromís fa una mica de vertígen, pel fet d’ocupar la secretaria d’organització,  que per si sola té una important càrrega, i amb una alta dosi de musculatura pel partit, no és una secretaria qualsevol. Formar part de l’executiva nacional del partit, de l’històric partit d’ERC em fa sentir orgullós, honorat i amb una alta responsabilitat. Per tant, abans d’acceptar la proposta ho he mesurat amb el poc temps que he tingut, i m’hagués agradat comentar-ho amb algú més, però no ha estat possible. (…)” ////seguiu////

Doncs bé, malgrat haver allargat el compromís més enllà de l’any que havia acordat, ja fa unes setmanes, que vaig comentar a bona part dels dirigents nacionals d’Esquerra que creia que havia de prioritzar aspectes de la meva vida laboral i personal en aquesta nova etapa. Per tant, m’excloïa d’acceptar el compromís d’ocupar responsabilitats, i sobretot dedicació exclusiva, a l’activitat política. Sé que les darreres setmanes, el meu nom ha estat publicat a mitjans de comunicació com a quasi segur Secretari d’Organització. Per un respecte al procés, a les persones que el lideraven, i sobretot per no desmentir a ningú, no he volgut esmenar aquesta situació, que m’ha comportat més d’algun petit contratemps o problema.

El sacrifici, i sobretot el difícil equilibri entre l’activitat professional i política, fa que després de 13 anys treballant políticament en exclusiva per servir al meu municipi, país, i sobretot a la causa de fer-lo algun dia lliure i més just; desitgi, vulgui, fer un punt d’equilibri diferent a l’actual “desequilibri” de pes, hores i dedicació.

 Em sento honorat que la candidatura de l’Oriol Junqueras, Marta Rovira, Anna Simó, Eduard López, Amoròs, Salvadó… hagués pensat, i m’hagi ofert la possibilitat de seguir col·laborant en el projecte, però les circumstàncies fan que la meva implicació política continuïi, en formes, disponibilitat i responsabilitat diferent. No desitjo cap altra lectura a la meva negativa que la que expresso en aquest escrit. Segur que jo ho faria diferent, segur que hi ha coses que són perfectibles, però no són aquests els motius nuclears per prendre la decisió que he pres, vaig prendre, i així la vaig comunicar.

 El meu compromís? El mateix, o més. Desitjo que la candidatura que els militants escollim a les sessions congressuals del 17 de setembre i 1 d’octubre, ho facin amb la fortalesa, perícia i encert que el moment requereix. Sincerament. Agraeixo al President Puigcercós, al secretari general Ridao, al company de despatx López, així com a tots els tècnics, treballadors i companys de la Seu Nacional la seva paciència i col·laboració.  

  1. Has fet una gran feina en moment molt difícils. No entenc que us ‘escapeu’ els bons i quedin els dolents. em fa tristesa. Cordialment, un amic pel que faci falta.

  2. Res, sóc l’ex-president comarcal d’ERC a l’Alt Empordà. Fa dies que et volia escriure. Només volia desitjar-te tota la sort del món amb els projectes i responsabilitats que t’ “emmerdis” a partir d’ara. Les mateixa sort que tu em vas donar el dia que jo vaig assumir la meva tasca dins del partit. T’he de dir que sempre t’he vist com a una persona propera, resolutiva i carregada de raons. Sempre em vas donar suport quan el vaig necessitar, i quan no també. T’ho vaig agrair i t’ho agrairé sempre. Així com jo penso fer, et vull demanar que continuís treballant per ERC i per Catalunya. Sort i independència.

  3. Post is nicely written and it contains many good things for me. I am glad to find your impressive way of writing the post. Now it become easy for me to understand and implement the concept. Thanks for sharing the post. NJ Dog Walking

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!