Carles Bassaganya i Serra

"Si llampega a marina, procura pa i farina"

23 de febrer de 2011
4 comentaris

#ratafiaituits

Aquest dissabte al bar del palau de l’abadia de Sant Joan de les Abadesses vam fer la primera trobada #ratafiaituits. Aquest punt de trobada, l’havíem insinuat pel twitter vàries vegades gent diferent, que ens coneixíem o que ens havíem conegut via xarxa, i especialment via piulada. La denominació, i sobretot agafar l’arrel de la ratafia com a denominador comú de la trobada, l’hem replicat de trobades que es fan des de fa temps i que s’han consolidat, com el cava&tweets el beers&politics… i sobretot que comprenia molt bé una zona on aquest beuratge té especial prèdica, i també que amb els promotors ens agrada suficientment com perquè amenitzi les posibles trobades. ////seguiu////

De fet, el #ratafiaituits no vol deixar de ser, podria ser, és… un punt de trobada presencial de la comunitat virtual del Ripollès, o que hi té vincles, i que utilitza les xarxes socials, té hostatjat o manté un bloc, o que especialment utilitza el twitter per comunicar-se. És curiós el fenomen del Ripollès, una comarca amb poca gent vivint-hi, encara no 27.000 persones, i on en aquest parell de llistes hi ha indexats quasi 200 persones que utilitzen el twitter. A més, diferents periodistes o persones que treballen amb mitjans, que l’utilitzen de forma intensa com l’Arnau Urgell, en Jordi Remolins, l’Helena Solà, l’Eudald Teixidor o últimament en Jordi Vilarrodà.  Tema destacat per fer aflorar tota aquesta comunitat ha estat el diari electrònic elripolles.info, que ha col·locat a la seva portada l’etiqueta #ripolles, per ser punt de trobada de la informació que generem els piuladors comarcals. 

 

En aquesta primera trobada, el nucli promotor a través d’una mínima publicitat de la trobada, va ‘aconseguir congregar’ 12 persones al bar del palau de l’abadia. En Jordi Remolins, David Batrina, Joan Garcia, Sergi Albrich, Marçal Garcia (amb lesió inclosa del mateix matí), Jordi Batchellí, Arnau Urgell, Jordi V, Dani Vilaseca i en Jose Alguacil.

 

Dels acords que vam arribar: continuar el #ratafiaituits com a punt de trobada “informal” de les persones que fem servir les TIC i com a fòrum de pensament-lobby en aquest àmbit. De fet, l’esquema acordat és en base a nomenar uns responsables per la propera ratafia i convidar un ponent de fora. Que el #ratafiaituits, el publicitaríem a través de web específic, i que l’anirem situant en indrets-localitats diferents de forma itinerant, i finalment, cosa important, que la beguda oficial, evidentment, seria la ratafia. La propera trobada serà a Camprodon a principis d’abril. Us hi apunteu?

 

 

  1. M’agradaria que m’avisessiu o m’expliquéssiu a on anireu convocant a la gent per la trobada. Visc a Girona i m’interessaria venir. Thanks!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!