Carles Bassaganya i Serra

"Si llampega a marina, procura pa i farina"

15 de setembre de 2010
0 comentaris

Festa Major 2.0

Ja fa quasi un any, que vaig escriure en aquest bloc el seguiment via xarxa Twitter havia fet del meu primer partit de futbol, el derbi comarcal entre Ripoll i Abadessenc. Doncs aquesta darrera Festa Major de Sant Joan, sota el hashtag proposat per en  Sergi Albrich, #FMStJoanAB, hem viscut una altra divertida experiència, el seguiment de la festa major de forma cooperativa o el bon-mal anomenat festa 2.0, via Twitter. Més d’una vintena de persones, han fet tuits sobre la Festa Major des de diferents punts de vista, angles o manera de veure-la. Aquí precisament hi ha l’enriquiment de tot plegat, i també ha estat una forma, que aquelles persones que estimen la festa i/o la vila, però que eren lluny, poguer-la seguir. Jo m’he trobat amb amables comentaris de santjoanins a l’exili o de persones que tenen vinculació amb la vila que ho agraïen.////seguiu////


He trobat fins a 24 persones comentant la festa major, penjant-ne fotografies, expressant dubtes sobre els actes, o fins i tot, explicant passatges relativament íntims de la festa… Els relators d’aquesta Festa Major han estat variats, des dels dos directors musicals del ball de Pabordes en Marcel i Guifré Miquel; un paborde, en Joan Garcia, fins a als periodistes Josep Comajoan del 9 nou, Eudald Teixidor de TVR, Francesc Triola de Com Ràdio, i un dels catalitzadors de tot plegat, el periodista Arnau Urgell, que a més n’ha fet una finestra al diari El Ripollès.info.  El regidor d’ERC de l’ajuntament en Sergi Albrich, l’alcaldessa Campdevànol Núria López, el diputat al parlament Eudald Casadesús, la Consellera Tura… però també molta altra gent com la santjoanina per partida doble (de Sant Joan de les Abadesses però viu a Sant Joan Despí) Montse Riera, Josep Cabanes, Dani Bermúdez, Laura Gómez, Adrià Roca, Marçal Garcia, Carles Martinez, Miquel Rovira, Joan Manso, Ester Pujol, Xavier Cima, Josep Coma… fins i tot, m’he trobat amb olotins que m’han dit que els hagués agradat que les Festes del Tura, quasi coincidents, hagués tingut aquest seguiment. Per cert, com a curiositat l’etiqueta  #FMStJoanAB (que canalitzava tots els missatges de la Festa Major) el fet que arribés a la setena posició a nivell català segons el portal twitt.cat. Per altra banda, aquesta Festa Major va tenir una altra manifestació digital. La quedada que es va fer per reclamar les barmites, que em diuen que va ser tot un èxit i que demanava boicot a la xaranga municipal per pujar al Cubilar per reclamar les barmites. Tot i que no segueixo Facebook, m’han dit que el tema també bullia.

 

Tot plegat, molt impensable quan fa un any i mig la comunitat piuladora era quasi inexistent. Com ja hem parlat amb algú altre, hauríem de ser capaços d’alinear aquests esforços en generar una esfera, una “ratafiaandtuits” aviat… Per cert, fa temps vaig fer aquests dos llistats de piuladors per fer-ne el seguiment, el de Sant Joan de les Abadesses i el del Ripollès, us en feu seguidors?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!