Carles Bassaganya i Serra

"Si llampega a marina, procura pa i farina"

4 de setembre de 2010
0 comentaris

Adéu a Ricard Pinet

Com he escrit alguna altra vegada, i més d’un m’ho haureu sentit a dir, jo no sóc persona de motos. Però a Sant Joan, no ser de motos, no és incompatible amb què t’agradi, col·laboris o siguis pròxim al trial. Aquesta és la meva situació i la de molta altra gent, que hem col·laborat, i ens sentim pròxims als 3 dies de trial de Santigosa, organitzats pel Moto club Abadesses des de fa quatre dècades. El dia 1 de setembre vaig assistir a la cerimònia de comiat, a “l’enterrament”, d’una persona que tampoc no es pot deslligar del Santigosa, en Ricard Pinet. El funeral de més d’una hora al tanatori de Sant Gervasi de Barcelona, va ser una especial, i singular barreja de la seva implicació amb la vila de Gràcia (fou 27 anys president de festes de Sant Medir); de l’entitat l’Arca de Noè (una de les ànimes dels darrers anys), i del motor (en especial el Trial ). ////seguiu////


Pinet és conegut per tota la gent de Sant Joan per haver estat el director de carrera durant els 39 anys dels 3 Dies de Trial de Santigosa. La seva veu trencada, les seves bromes i la seva astuta oratòria van associades al Santigosa, conjuntament amb la serva dona, la Vera. Com es va veure en el comiat, en Ricard Pinet deixa buits en llocs on ha marcat, com el mateix Santigosa.  Jo he conegut i he tingut ocasió de parlar, “barallar-nos” i sobretot compartir vivències des d’una doble vessant amb en Pinet. Per una banda vaig ser gracienc d’adopció durant cinc anys, del carrer Puigmartí; i de l’altra i més intensa com a Alcalde de Sant Joan de les Abadesses durant quasi 8 anys, i per tant, durant moltes edicions dels 3 dies de trial de Santigosa que es fan a la vila. És innegable que aquestes dues devocions, el trial, i la vila de Gràcia, l’han acompanyat sempre, en el comiat també. És important reconèixer aquesta dedicació, és un repte omplir aquests buits que deixen.

 

M’ha impactat el comiat que han protagonitzat els socis de l’Arca de Noè. En Pinet dins l’arca era la garsa. Animal que vist amb perspectiva ja se li esqueia. Doncs bé, impactant la “marxa animal” de tota la gent que hem assistit a la cerimònia i que han abanderat els membres de l’arca. Crits d’animals com xais o porcs i tothom fent amb els dits el galop dels cavalls…  L’arca de Noè és una associació que organitza pinsos (sopars) pels animals (socis) i que té els seus orígens en els anys 1927 i 1928. De fet, es diu que va ser entre Rossinyol i Ciervo  (dos persones amb cognoms d’animals) que van veure l’oportunitat de fer unes trobades amb un clar to burlesc, humorístic, i pel que sembla amb l’objectiu d’entaular els animals. Un cert to modernista, o vuitcentista… on hi han participat animals reconeguts. Molt curiós. Per cert, representació de primer línia de la gent del Santigosa a la cerimònia,el President del motoclub Josep Cubí, i ex presidents i persones que també són part de la història del moto club Abadesses com en Quico Vallejos, Joan Montcanut, Albert Julve o l’Albert Bosch. L’Albert en el seu bloc ha escrit això.

 

Descansa en pau Pinet i que vigilin allà on siguis, perquè si agafes el micròfon…

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!