Construint Canet. Opinions personals

Lluís Llovet i Bayer

27 de juliol de 2011
Sense categoria
0 comentaris

Quin futur volem per Canet?

El Punt: “La històrica tèxtil Pulligan tanca i acomiada els 30 treballadors que hi quedaven”

La notícia va arribar la setmana passada però tots teníem clar que aquest final tard o d’hora arribaria a la que va ser la fàbrica – monopoli a Canet de Mar amb més de 1200 treballadors.

Què podem fer ara?
Ara toca reflexionar i treure’n conclusions que ens ajudin a tirar endavant. Sento molts canetencs lamentar-se del que ha passat però poca gent que mira cap al futur i que pensa quines alternatives com a poble hem de treballar.

Reflexionem:

1. Canet va fer bé de centrar tota la seva economia en una única direcció , el tèxtil? Està clar que no , un poble ha de diversificar les seves fonts d’ingressos econòmics. De cara al Pla Estratègic haurem de mirar en què hem de créixer: cultura, educació, comerç, indústria, turisme rural de platja,esports, serveis, agricultura amb denominació d’origen,… La diversificació és la base de creació d’una estructura econòmica eficient i a llarg termini.

2. El tèxtil s’ha acabat? El tèxtil sense valor afegit està clar que si, però tenint en compte que a Canet hi ha un centre de recerca de teixits intel·ligents com l’Escola de teixits podem especialtzar algunes empreses en aquesta línia.

3. Per què Pulligan va monopolitzar l’economia local? Perquè els polítics ho van deixar fer i no van tenir visió de futur. Van deixar passar el tren de la renovació.

Conclusió:
Hem tancat una etapa però Canet ha de renéixer tenint en compte les equivocacions i creant una oferta diversificada que ens faci un poble fort i amb empenta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!