15 de setembre de 2004
General
3 comentaris

UN ALTRE JUDICI POLÍTIC A TERRASSA

VALORACIÓ DEL JUDICI CONTRA DOS

JOVES DE TERRASSA ACUSATS

D’ULTRATGE A ESPANYA, ATEMPTAT,

 LESIONS I DESORDRES

            Aquest dimecres passat, 8 de setembre del 2004, es va realitzar al Jutjat Penal n.2 de Terrassa un judici contra dos joves terrassencs. Aquests dos nois estaven acusats dels delictes d’ultratge a Espanya, atemptat a l’autoritat, dos delictes de lesions i desordres. Per tots aquests delictes el fiscal demanava tres anys i sis mesos de presó per cadascun dels joves acusats.

            Els fets es remuntaven a la Festa Major de Terrassa del 2002, quan una cercavila d’unes trenta persones que recorria els carrers de Terrassa demanant la retirada de les banderes espanyola i europea del balcó de l’ajuntament va ser durament reprimida per agents de la policia municipal quan aquesta cercavila es va aturar davant de l’ajuntament i amb un pal va intentar despenjar la bandera espanyola. Aquesta càrrega de la policia va provocar set persones ferides i la dissolució de la cercavila, sense que es produís cap identificació ni cap detenció.

            Mesos més tard dos joves van ser acusats pels jutjats de terrassa arrel d’una denúncia de la policia municipal on aquesta reconeixia els dos joves com a les persones que van agredir a la policia i van intentar arrencar la bandera espanyola. Es dona la “estranya casualitat” que aquestes dues persones han estat i són membres actius dels moviments socials de la vila, sobretot en l’okupació, lluita contra el camp de golf, moviment anti-repressiu,… i han donat la cara públicament en nombroses rodes de premsa, xerrades,… i a més ja havien estat detinguts o identificats per la policia en altres ocasions.

            El judici, estrictament parlant, va començar una setmana abans del 8 de setembre amb la declaració d’un dels quatre policies municipals que no podia assistir el dia del judici. Aquest policia, que era el que feia la reclamació econòmica més elevada per les lesions, només va reconèixer que es trobava els dia dels fets al porxo de l’ajuntament, però que ell no reconeixia cap dels dos joves acusats com a participants de la cercavila i encara menys com a persones que van agredir a la policia ni intentar arrancar la bandera. Davant d’aquesta declaració les defenses dels acusats li van preguntar per quin motiu havia denunciat als dos joves i el policia va respondre que li havien passat els noms escrits en un paper, però que no recordava qui li havia passat el paper. En acabar la seva declaració va renunciar a la seva reclamació econòmica.

            El dimecres a les deu del matí estaven citats a judici les persones acusades, els policies i els testimonis. El judici va començar a quarts d’onze, primer van declarar els joves, els quals van afirmar que no es trobaven davant de l’ajuntament sinó a la festa major alternativa organitzada pels col·lectius i associacions de la ciutat. Que un participava dels actes i l’altre era membre de l’organització. Després van declarar els policies un per un, i per sorpresa de les defenses, tots van declarar que si bé havien vist els dos joves participar de la cercavila, no els reconeixien com a autors de l’agressió als policies ni com a persones que intentessin arrancar la bandera. Tampoc a les fotografies dels incidents els policies van reconèixer cap dels dos joves. Després va declarar un perit en relació amb els desperfectes de la bandera i aquest va dir que no havia ni vist la bandera que tan sols es va limitar a comprovar que la factura fos correcte. Finalment van declarar els testimonis de la defensa els quals van afirmar que es trobaven amb els acusats a l’hora dels fets a les festes alternatives. Per acabar el fiscal va mantenir els càrrecs contra els dos joves tot i que havia quedat demostrat que no hi tenien res a veure. Per l’altra part la defensa va demanar la lliure absolució. El judici va quedar vist per sentència i en un mínim de quinze dies la notificaran.

            Durant la realització del judici es va concentrar més de cinquanta persones per donar suport als joves acusats.

            Des de S.A.T. (Solidaritat Anti-repressiva de Terrassa) no podem fer una valoració positiva d’aquest judici, ja que es tractava d’un judici polític. Un judici el qual pretenia castigar tant a les persones acusades com al conjunt dels moviments socials i la dissidència política a Terrassa.

De la mateixa manera que els acusats van declarar de bon principi que ells no hi van tenir res a veure, S.A.T. també va denunciar la persecució política i l’assetjament judicial que patien tant les persones represaliades com el conjunt dels moviments socials. I així s’ha posat de manifest al judici,  en cap moment es va demostrar la participació del joves als fets concrets dels quals se’ls acusa, per tant, només ens resta esperar que arribi la sentència absolutòria, com fa dos anys que reclamem.

D’aquesta manera s’evidencia la veritable intenció d’aquest i de la resta de judicis polítics, que no és altra que la de fer atemorir la resta de persones perquè no intentin fer el mateix i no protestin; castigar, desprestigiar i criminalitzar a les persones concretes i als col·lectius als quals pertanyen; i fer gastar energia en defensar-se de la repressió per tal de restar força en la lluita per millorar la societat i denunciar les injustícies que genera el sistema capitalista en el qual vivim.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!