18 de maig de 2006
General
2 comentaris

I la Recerca?

Avui s’ha fet públic el nomenament de Joaquim Prats com a nou Secretari d’Universitats i Recerca (encara que no és oficial ja que no ha estat publicat al DOGC). La notícia és tranquilitzadora després de l’incertesa oberta amb la desaparició del DURSI. Una secretaria sectorial dins del nou macro Departament d’Educació i Universitats es feia totalment necessària per facilitar la gestió i la continuació dels projectes iniciats.

La intenció del nou govern socialista és fer grans departaments i això ha comportat la desaparició de dos departaments amb una llarga tradició. És cert que les macro conselleries agiliten algunes qüestions com la presa de decisions en el si del govern (hi ha menys consellers), però també comporta que els serveis generals bàsics de cada departament es trobin més lluny i que els processos, en comptes d’agilitar-se, es facin més ferregosos.

És molta la tasca que comporta desfer, de cop, un departament, i molt més construir-lo de nou. No entenc perquè el President de la Generalitat ha pres tal decisió, només pels quatre mesos que durarà la legislatura.

El DURSI ja no existirà mai més, la Secretaria de Telecomunicacions era un bombó massa preuat perquè es quedés aïllat del control de Presidència.

El problema és com queda la Recerca en aquest país. Un tema transversal, vital pel futur, queda relegat dins d’un gran departament que té poca relació amb el tema i té assignades tasques més urgents i immediates. Tota aquesta remodelació afecta als Centres de Recerca que hi ha en aquest país, així com les Universitats que han perdut pes polític. No he conegut cap reacció contrària a tot això. Quin serà el futur dels projectes engegats?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!