7 de juny de 2008
0 comentaris

Final de campanya de reagrupament

Abans d’ahir com a final de campanya de Reagrupament, els candidats a president i secretari general d’ERC, el Sr. Carretero i Rut Carandell, van voler passar una estona a la festa que van organitzar els blocs amb estrella.
Jo no hi coneixia gaire gent, però de seguida vaig trobar-me còmode entre els blocaires i simpatitzants de reagrupament que no coneixia.

El tema estrella de la festa era: té possibilitats la candidatura de reagrupament? Com quedarà la cosa? I després què pot passar segons els resultats?

Alguns eren molt optimistes, altres ho veien difícil i altres veien que la única possibilitat de renovació d’esquerra, del seu augment de pes en el futur i de la independència de Catalunya era el canvi de la direcció en aquest congrés.

Esquerra Republicana de Catalunya no és un partit qualsevol, els seus militants estan molt motivats, són gent amb criteri propi i no els hi agrada fer de xais. Per això, els resultats poden ser sorprenents, i molts viuen aquests dies amb una certa inquietud.

Aquest congrés és tant important que afecta no només a ERC sinó al govern de la Generalitat, als socialistes catalans i també als espanyols. Ho sigui que els resultats condicionaran tota la política espanyola. Imagineu si és important!!!

Com sempre ERC té un paper fonamental a la política d’aquest país, per això cal que els militants s’ho pensin bé, però no actuïn amb por.

Penso que depenen del resultat poden passar varies coses:

– Que guanyi per molt el Puigcercós, aleshores les coses quedaran força com estan, el Carod quedarà sol i la resta, EI i Reagrupament, s’hauran de conformar en continuar la seva tasca del dia a dia com a militants de base. En aquest cas crec que Esquerra continuarà perdent votants…

– Que guanyi per poc en Puigcercós i el segon sigui la Esquerra independentista. En aquest cas crec que pactaran, la línia del partit serà la mateixa i passarà el que he dit abans: Esquerra continuarà perdent vots.

-Que guanyin els Carotistes per molt. Crec que això és força improbable… però tot passar. Això és que preferirien els socialistes, encara que crec que també quedarien contents amb una victòria d’en Puigcercós o una victòria molt igualada entre els del Carod i els de Puigcercós.

– Crec que allò que temen més és si Reagrupament té un pes important. Si només guanya la presidència o la secretaria general i ha de pactar, serà força complicat. Si queda com a segona força, les tensions també seran grans.

– El millor per ERC i per Catalunya, seria que els reagrupats guanyessin de molt. No només hi hauria un canvi de rumb en la política d’ERC, sinó que podrien tenir possibilitats de pujar de pes en el conjunt del país. Recordem que a Catalunya hi ha molta població independentista que no troba políticament el seu lloc, que han votat esquerra en algun moment, però que la supeditació als socialistes no ha agradat. Per aquí podrien recuperar vots i guanyar-ne més. Allò que molts temen és per el govern, però recordo una frase del Sr. Carretero: per la estabilitat de catalunya, ERC continuarà al govern però no a qualsevol preu.

Bé, tot això són suposicions i, la realitat supera la ficció. Però crec que les possibilitats i les seves conseqüencies són aquestes. El temps em donarà o no la raó.

Per ara a esperar i animar als militants d’ERC que vagin a votar!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!