Ibarretxe parla clar i català

Ahir vaig tenir la sort d’assistir a la conferència que va fer el lehendakari Ibarretxe a Barcelona. Encara que vaig arribar mitja hora abans, em vaig haver de conformar en veure la conferència a través d’una pantalla a una sala annexa. Hi havia tanta gent a la cua que molts es van quedar al carrer.

Just abans de començar el lehendakari va tenir el detall de venir a la sala petita a saludar les persones que s’havien quedat sense entrar.
Ibarretxe fou rebut amb molts aplaudiments. És un d’aquells polítics clars, de principis, que no canvia segons el vent. I això agrada. Dóna confiança a la ciutadania.

En el seu discurs no va dir res que no es sabés. Amb l’ajuda d’un power point i amb cites de poetes i filòsofs, va argumentar la seva postura.
M’avorreixen els discursos dels polítics, els debats que no porten enlloc, la defensa de la línia del partit sense anar més enllà, etc… I les paraules del Lehendakari no em van avorrir, la hora que va durar la conferència va passar volant i això és el que deia tothom.
Les claus d’això són la coherència i la claredat, a part de les bones dots de comunicació del Lehendakari i de portar la conferència molt estudiada.
A la sortida, tothom estava satisfet i optimista. Ibarretxe ens va omplir d’energia.

També va agradar que iniciés la seva exposició en català. No podia ser d’altra manera per algú que defensa el respecte a tots els pobles.

Hi va haver moltes frases contundents que van quallar, jo només en sitaré una: "a los basos no nos gusta que nos engañen" "la primera vez que te engañan es culpa del que engaña la segunda vez es culpa tuya". Això ho haurien de reflexionar els polítics catalans, sobretot de CiU. Quin respecte tenim per nosaltres mateixos si ens deixem enganyar reiteradament? El català és masoquista a ulls d’un basc. I el nostre govern ho sembla sovint.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *