Els catalans hem sortit al carrer.

Ahir vaig assistir, com 700.000 catalans més, a la manifestació que havia convocat la Plataforma pel Dret a decidir.
Hi vaig trobar molts amics i coneguts de mons i idees molt diferents: amics de tota la vida, amics de la feina, coneguts, mallorquins i gent d’arreu dels Països Catalans, amics de la família, cosins, gent gran, joves, famílies, infants, bebès, assalariats, caps d’empresa… Però tots amb una gran estima pel nostre país.
Ahir es va veure com el sobiranisme puja com l’escuma, encara que els grans mitjans ho vulguin amagar. No va ser una manifestació simplement per protestar contra el caos de Rodalies i la poca inversió en infraestructures, sinó que va ser una manifestació pel dret a decidir.
Vaig percebre una manifestació tranquil·la, familiar, de poques presses i pocs crits, la gent anava baixant la Via Laietana sense fer gaire soroll. Els eslògans més repetits van ser contra la Ministra, però el més sentit fou: in-inde-independència.

La societat catalana cada vegada veu el sobiranisme com única via de sol·lució pels problemes del dia a dia i reclama tenir el dret a decidir com a país. Espanya defrauda cada cop més i la gent se’n sent desafecte i la por a la Espanya feixista va desapareixent.
La societat ho veu, però ens falten polítics que liderin de forma clara això, que agrupin sobiranistes dels diferents partits, que curin i tanquin ferides. La societat ja ho ha fet, ara s’ha de reflectir en la política!

Ara mateix la xarxa bull i es publiquen un munt d’articles. De tot el que s’ha anat publicant recomano llegir l’article de Vicent Partal.
La imatge que he penjat l’he extreta del bloc de Lídia Pelejà que vaig conèixer arrel de l’acte de la XBS. Amb la manifestació d’ahir es veu clarament els unionistes i els independentistes.
També recomano el vídeo de Vilaweb, aquest és el reportatge que m’hagues agradat que fes TV3. En tota la crònica no van comentar que el principal crit que es va sentir va ser el d’independència, al dret a decidir a l’autodeterminació…

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *