Adéu a Toni Roig, ànima d’Al-Mayurqa.

En obrir aquest matí vilaweb, m’he assabentat a través del bloc de Miquel Lòpez Crespí de la mort de Toni Roig. M’he entristit.

Jo no el coneixia gaire, però m’havia fet ballar en desenes d’ocasions quan fent país, tocava arreu dels països catalans amb el seu grup Al-Mayurqa. Tinc més de la meitat dels discos d’Al-Mayurqa i m’ho he passat molt bé ballant jotes, fandangos, boleros i mateixes amb la seva música.

Al-Mayurqa no és, però un grup de música mallorquina qualsevol, és un dels grups més combatius, amb més sentit de país, entès com a països catalans, el més implicat socialment, i tot això era, principalment, gràcies a Toni Roig. Ha mort un home amb conviccions que estimava la seva terra.

L’últim CD-DVD que havien tret, fins ara, era "Tradició i Compromís" i m’encanta. Conté música i imatges i resumeix perfectament la seva filosofia. Per obtenir-lo vaig haver-me de posar en contacte amb ell i me’l varen haver d’enviar, ja que és difícil de trobar.

Una abraçada a la resta dels membres del grup i molts ànims perquè continuïn tocant amb tota la vitalitat i el compromís d’en Toni. Des de la terra ferma els esperem!! Volem sentir el nou disc de Temps de revolta i volem continuar ballant!!

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *