26 de juny de 2007
0 comentaris

Obres a la línia 4 del metro

Durant dos mesos restarà tancada la línia 4 del metro de Barcelona entre La Pau i Ciutadella-Vil·la Olímpica per obres a la via. La línia 4 és de les línies amb més mal estat, els trens són els més vells, el suport de les vies és de fusta, passa per trams ràpidament inundables i a poca profunditat, i això comporta moltes molèsties als veïns. Esperem que aquest tancament millori tots aquests problemes. Ara per ara, jo m’he vist obligada a buscar alternatives de transport.

Puc agafar el bus alternatiu que han posat, però també puc agafar el tramvia o la bicicleta.

Justament, l’última iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona en transport ha estat el bicing. I des d’aquí felicito els promotors. Ha estat un èxit i jo n’estic encantada! Llàstima que en algunes parades sigui difícil trobar bicicletes a primera hora del matí i que no arribi a més punts de la ciutat. Hagués estat molt bé haver posat parades de bicis a les parades de metro que romandran tancades.

L’únic que se li pot retreure al bicing és el nom, la iniciativa ha estat ben pensada i executada, però com sempre, des de l’Ajuntament han volgut ser més "cool" i han posat un nom en anglès. Tal com diria un amic la paraula "bicing" és més "pijiprogre" i "giliguay".

Penso que aquesta posar a disposició totes aquestes bicicletes, promocionarà i molt un transport barat i sa i gens contaminant. Les botigues de venda i lloguer de bicicleta se’n poden ressentir lleugerament, però penso que a la llarga el fet que augmentin els carrils bici, la costum d’anar en bicicleta i s’utilitzi menys el cotxe i augmenti la seguretat per els ciclistes, faré que cada vegada sigui un transport més popular i comú. 

Per notícies a l’Avui de fa uns dies, sembla que alguns propietaris de botigues de lloguer de bici portaran l’Ajuntament als tribunals. Tal com he dit, crec que si hi ha més seguretat pels ciclistes, més carrils bicis, etc… hi haurà més gent que vulgui agafar la bici, se’n compraran més, i també serà una bona alternativa pels turistes (que són moltíssims a la ciutat) que en llogaran. Les botigues de lloguer de bici s’han de posar en llocs estratègics del centre de la ciutat, però també a prop de les platges i dels hotels més grans. Els turistes seran de llarg els seus millors clients. 

També s’han aixecat queixes entre vianants, però jo trobo la cosa exagerada. Si hi ha alguns ciclistes inexperts, doncs n’aprendran i poc a poc agafaran confiança, el més important és que augmentin els carrils bici segurs i ja està!

L’iniciativa del bicing va ser impulsada per l’antic consistori, concretament pel regidor Portabella d’ERC que molt dignament ha decidit no entrar aquesta vegada al govern municipal.

Estic contentíssima de la decisió d’en Portabella, que ha fet un bon paper a l’Ajuntament durant aquests anys i ara dignament ha dit que si no hi havien iniciatives més engrescadores no li interessava pactar.

Els resultats electorals a Barcelona no han estat bons per cap partit, però pocs polítics ho han entès i han fet un canvi de rumb. I entre aquests hi ha en Portabella, que ha preferit escoltar els seus votants i no quedar-se a la cadira a qualsevol preu.

Des d’aquí felicitats!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!