13 de febrer de 2007
0 comentaris

Finalment tindrem els mòbils en català

Finalment s’ha signat un conveni que farà més efectiu el dret dels ciutadans d’aquest país a viure plenament en català. Tal com publica aquesta tarda Vilaweb, el Departament de Governació i Administracions Públiques ha signat un conveni amb fabricants de mòbils i operadores, per tal que tinguin el menú i ofereixin els seus serveis en català.

Ja fa molt de temps que els usuaris reclamàvem aquest dret. Un estudi efectuat per la Plataforma per la Llengua l’any 2003 ja evidenciava aquesta necessitat i feia palesa la situació vergonyant en què es trobava la telefonia mòbil en aquell moment. Situació que ha restat invariable fins a finals del mes de novembre passat en que l’empresa Nokia va anunciar que el seu nou model 5200 incloïa el menú en català.

Jo ja fa més de mig any que tinc un Alcatel (que té tots els seus models en català) per militància, perquè és un desastre de mòbil. Fa mesos que indica que tinc un missatge nou que no existeix i he de dedicar uns vint minuts a escriure un simple missatge perquè les tecles no fan contacte. Poc a poc m’he dedicat a introduir en el seu diccionari d’ajuda sms paraules bàsiques en català, per anar més ràpid.

Espero que en el nou conveni es faciliti des del Servei de Política Lingüística, als fabricants, un diccionari de català per l’ajuda sms. Així doncs escriure un missatge en català no serà més feixuc i complicat sinó molt més àgil per l’usuari.

Per altra banda, espero que aquesta opció del menú i serveis en català sigui possible per tots els models que es venguin als països catalans i no calgui renunciar a un determinat model per no incloure la nostra llengua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!