22 de gener de 2007
0 comentaris

Entenc al Sr. Carretero

Aquest cap de setmana ens hem vist sorpresos per un article d’opinió, publicat a l’Avui, per Sr. Carretero, antic conseller de governació. I estic força d’acord amb tot el que hi apunta. Per qui encara no l’hagi llegit el pot veure aquí: ERC, de planeta a satèl·lit (I). Actualització: ERC, de planeta a satèl·lit (II).

L’article, ja ha aixecat un munt de reaccions que podeu trobar a la xarxa. M’agrada el que ha escrit en el seu mail obert en Vicent Partal. Fa una bona anàlisi de la situació.

El Sr. Carretero s’ha destacat sempre per tenir les seves pròpies opinions, i la seva gestió ha estat sempre ben valorada, tal com recorda en Ferran Marí. No crec que l’antic conseller hagi decidit publicar això perquè sí, ni molt menys per fer mal a ERC. Ha escollit el moment que ha considerat adequat després d’haver estat absolt de la causa que se l’imputava. I tal com pensen molts votants d’ERC i ciutadans sobiranistes, ha dit que fer Montilla president i l’estratègia de pendre posicions als PSC no durà a ERC a enlloc. Jo ja vaig comentar fa mesos que no entenia la posició d’ERC. I això no vol dir que penses que calia un pacte nacional de totes totes. Crec que la millor estratègia d’ERC era quedar a l’oposició.

Alguns comentaristes i periodistes, han extret la ràpida conclusió que el Sr. Carretero és molt proper a CiU i que era partidari del pacte nacional, potser és veritat, però no és el que diu en el seu article. També es pot interpretar que opinava que el millor per ERC era quedar-se a l’oposició…

Recordem per altra part, que el Sr. Carretero ja ha recolzat aquestes argumentacions en el si del seu partit, recordem per exemple que uns mesos abans de les eleccions de l’1 de novembre va encapçalar un manifest en el que deia que calia escoltar més les bases en el si d’ERC. El que diu ara no sorprèn a ningú. Ja era hora que algú fos crític i fes públic que hi ha molts sobiranistes que no veuen clara l’estratègia d’ERC de fer de satèlit del PSC.

El que he vist, és que alguns, com sempre, han tret profit d’aquests articles i han volgut crear més tensió dins del partit… No crec pas que el Sr. Carretero pensi amb un nou partit, però ja veurem el que passarà… La notícia de la Vanguardia ha estat una mica precipitada i sense gaire fonament.

Jo penso que cal i és molt positiu que hi hagi veus discrepants dins dels propis partits polítics, no suporto aquesta actitud del tot o res. Això no permet ni la reflexió ni la cerca de noves idees. Tal com va fer ja fa uns mesos la Sr. Carme Laura Gil, el Sr. Carretero, manifesta que no opina el mateix que els dirigents del seu partit, que no veu clara la seva estratègia. I és en aquest moment quan es veu que un polític té uns principis, quan diu el que realment pensa i quan se’l pot valorar per les seves pròpies opinions i no per les de disciplina de partit. Pots estar d’acord o no però el que diu ho diu perquè ho pensa.

Aquestes actituds podran ser realment valorades quan, algun dia, poguem votar a persones i no a partits. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!