Esperant una medul·la que havia d’arribar al Prat

L’A. és una nena que ja fa un llarg temps que espera trobar aquell que serà compatible amb ella, aquell que podrà donar-li allò que necessita i que tindrà la generositat de donar-li. Fa pocs mesos l’ha trobat. Viu a Paris i tot l’equip d’oncologia de l’hospital l’ha preparada per rebre allò que la salvarà: cèl·lules que refaran la seva medul·la malalta.

Aquesta és una història repetida a molts serveis oncològics de Catalunya i moltes d’aquestes històries acaben molt bé. Però el divendres passat aquestes cèl·lules de medul·la per a la petita A. no van arribar.

Havien de volar fins a l’aeroport del Prat, però una colla de treballadors enfadats i ignorants de la transcendència del seu treball van tallar les pistes i la medul·la es va quedar podrint-se en un aeroport de Paris…

CONTINUA

El tractament que un malalt de leucèmia ha de patir abans del trasplantament de medul·la és força dur i ha de ser planificat amb un temps d’antelació. Si en el moment que s’ha de fer la trasplantació, la medul·la no arriba i no es pot fer, l’individu resta molt debilitat. Com estarà avui la petita A.? I aquestes cèl·lules, seran encara útils? O hauran mort?

No sé si finalment va arribar la medul·la ahir, dia previst per l’operació de l’A., però el divendres al vespre encara no havia aterrat…

Els treballadors tenen dret a fer vaga, però les comunicacions, com molts altres sectors, són imprescindibles i les conseqüències per l’aturada total i tancament absolut d’un aeroport poden ser nefastes. El govern hauria de tenir els mecanismes per controlar que això no passi.

Les competències sobre la gestió dels aeroports eren de la Generalitat de Catalunya, d’acord amb l’Estatut aprovat en el nostra Parlament i després retallat a Madrid (i majoritàriament acceptat per tots nosaltres…)
 
Què fàcil és donar les culpes a l’estat espanyol i no fer res… 
– "Uff quin sarau ens em estalviat!"- deuen pensar els del govern català…  – "Sort que no em estat tan ases d’atribuir-nos més competències! I així podem continuar tenint un culpable per tot: el govern central!"

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *