Blocs amb estrella

Xarxa de blocs en suport a Reagrupament

2 de juny de 2008
Sense categoria
2 comentaris

Joan Carretero i Rut Carandell, joies de 24 quirats per a ERC

1.- Fidelitat 100% a ERC.  Només Joan Carretero i Rut Carandell.

 

Joan Carretero i Rut Carandell no han format part, mai, dels òrgans de direcció d’ERC. No són corresponsables de la línia erràtica seguida els darrers anys. 

 

Amb el corrent intern de renovació i rellançament d’ERC, Reagrupament.cat, fundat el 2006,  la seva candidatura significa la única possibilitat d’autèntic canvi, d’autèntica recuperació dels valors republicans, de l’independentisme tranquil, però que avança, realment, i que no es pur verbalisme, per a ERC, i de recuperació de la credibilitat perduda davant l’electorat a causa de l’equivocada estrategia i nul.la capacitat de gestió independent duta a terme per l’actual direcció.

 

En canvi, Puigcercos,Ridao,Benach, el seu tutor Carod, Ridao i Uriel Betran sí han format part,amb responsabilitats decisives,en l’executiva d’ERC i de la transformada E, que ha dut a l’històric partit republicà a la fortísima davallada electoral, creixent, en el darrer cicle electoral del perióde novembre 2006/març 2008.

 

Rut Carandell, per Reagrupament, és la única dona que es presenta.

Les altres 3 candidatures estan integrades exclussivament per homes.

Paritat, qüotes?  Fets.

 

Fidelitat 100% a ERC

En Carretero, metge,  només ha militat, políticament, a ERC. Des del 1990 fins ara. 19 anys.Consecutivament. Una sola fidelitat: Catalunya i ERC. No ha passat per cap altra organització política al llarg de la seva vida.  

 

Rut Carandell, més jove, també és un exemple similar de fidelitat política. Afiliada el 1987, els mateixos dies que Joan Puigcercos o que Jordi Portabella.  Sempre a ERC, només a ERC. 21 anys consecutius.

 

Els dos candidats de Reagrupament acumulen 40 anys de militància, sempre ininterrompuda, a ERC, la seva única formació política. I  cap presència als òrgans de direcció.

 

Si algú vol exemples de fidelitat a la formació republicana, des de les bases del partit, els candidats de Reagrupament ho són.

 

Un metge, que exerceix de metge, i una advocada, especialista en mediació, que treballen professionalment amb plena normalitat, són un bon mirall per a tothom.

 

 2.- Puigcercós/Ridao- Fidelitat a sí mateixos. Fidelitat al tripartit. Tota la vida a l’executiva (41 anys a l’executiva en 43 de militància)

 

Joan Puigcercos, sense estudis universitaris acabats , així ho manifesta sempre en el seu CV, va formar part  més de dos anys (1985-87) de la Crida i d’IPC-Independentistes dels Països Catalans, organització comunista resultat de la fussió entre Psan-P i Osan, i que participà en l’origen de l’MDT.

Extrema Esquerra comunista reconvertida a liberal? Quina ideología tant canviant..

 

Entrà a ERC el 1987, i ja des del 1987 formà part de l’Executiva fins ara.

Después de 22 anys a l’Executiva, quin canvi pot aportar Puigcercos. Cap ni un.

 

Joan Ridao, militant d’ERC des del 1988, i dels del 1990 , fins ara, membre de l’Executiva nacional  Después de 19 anys a l’Executiva, quina renovació pot aportar? La mateixa que Puigcercós. Cap.  Això sí, van entrar i van tenir cadira a l’executiva.

 

La candidatura continuista de Puigcercós/Ridao acumula 43 anys de militància a ERC, amb  41 anys de presència ininterrompuda a l’Executiva.

 

La candidatura s’anomena “Gend d’Esquerra”. Quin futur diferent poden aportar, después de 41 anys a l’Executiva dels dos candidats. Es pur continuïsme, continuació plena de la satel.lització d’ERC al voltant del Psc-Psoe.

 

El candidat a President, Joan Puigcercós, inicià la seva militància política fora d’ERC, a IPC, més a l’extrema esquerra que l’extrema esquerra del Psan de Carod.  Del Psan al Psan-P. Pobra ERC.

 

Un advocat, Ridao, que residirà 5 dies a la setmana a Madrid, pot fer de Secretari general d’ERC? No.    

 

En qui delegarà funcions? En l’aparell professional  del carrer Calàbria contractat per Puigcercos.

 

3.- Benach/Niubó- Els secretaris de Carod. Fidelitat a l’estatus personal.

 

L’altra candidatura continuista, de Benach/Niubó, l’anomenada “ERC Futur”, tutelada 100% per l’actual president Josep LL. Carod,  té molts punts de similitud amb la de Puigcercós/Ridao.

 

Ernest Benach, un altre sense estudis universitaris acabats, i sense ofici conegut. Inicià Medicina, però abandonà ràpidament  Col.locat, sense oposició, de funcionari a la Generalitat provisional, tan aviat com pogué  passà a viure només de la política professional.

 

Contrincant polític d’ERC, del 1979 fins el 1986, quan milità activament a Nacionalistas d’Esquerra, com el seu  tutor Josep LL. Carod, i després a l’Entesa de Nacionalistas d’Esquerra, les dues organitzacions que fracasaren totalment a les eleccions del 1980 i del 1984, on defensaren, el “socialisme” per a Catalunya, i la dissolució d’ERC, per ser una rèmora del passat.

 

Benach fou candidat al Parlament, el 1980,  per Tarragona (en quart lloc, la primera vegada), a les llistes de NE, encapçalades per Carod, com les del 1984..

 

 Vistos els fracassos electorals, entren plegats (Benach i Carod) a ERC, el 1987. Benach ja encapçala la llista municipal per ERC a Reus el mateix 1987.

 

 Entra, amb Carod, a l’Executiva d’ERC el 1988; Diputat al Parlament des del 1992 fins ara. (5 legislatures consecutives), sent el President del Parlament les dues legislaturas tripartites. 

 

A Reus, el seu municipi, fou cap de llista municipal d’ERC 4 eleccions seguides, sent regidor 15 anys, fins el 2001. Reus fou un dels primers ajuntaments tripartits al pais, gràcies a la decisió de Benach.

 

 

En resum, Benach, 22 anys a ERC i  8 a NE, contra ERC.

21 anys a l’executiva i 17 de diputat.

 

Rafel Niubó, candidat a secretari general, té un altre perfil. Empresari, ex – esportista, impulsor d’una entitat esportiva que ha arribat en 20 anys, amb l’ajut de l’ajuntament de Barcelona, a 80.000 associats (Ubae i Eurofitness). President de la Federació de BCN d’ERC  4 anys (1999-2003), amb el primer tripartit es secretari general de l’esport, i, amb el segon, secretari general de la vicepresidencia. Sempre ben relacionat amb Carod, a nivell polític.

 

Entrada tardana, relativament, a ERC, el 1994.  15 anys de militància i cap presència en eleccions representatives.ni a la  comissió executiva d’ERC.

 

La candidatura Benach/Niubó acumula 37 anys de militància, i 21 a l’executiva d’ERC, aíxí com 8 anys de militància activa a NE, adversari polític d’ERC. 

 

Si  tinguessim també en compte la trayectoria política de Carod, el munyidor de la candidatura , abans d’entrar a ERC el 1987, havia passat, des del 1973 per altres 5 forces polítiques marxistas-leninistes , socialistas, o d’extrema esquerra, (Psan, BCT, MUM, NE, ENE,), obtindriem 23 anys de militància fora (i anti) d’ERC per a la parella Carod/Benach, front 44 de militància a ERC i sempre a l’executiva i a la màxima direcció.

 

Amb Benach/Niubó, resulta imposible esperar cap canvi respecte la molt problemàtica situació actual. I si en l’etapa adulta (Benach)  s’ha passat per diverses sigles, qui assegura que això no torni a passar?

 

Niubó no pot seguir simultanejant, i ho està fent ara, l’exercici del seu càrrec polític institucional a Vicepresidencia, amb una posible elecció com a secretari general que obliga a una dedicació full-time, i, a més, seguéix mantenint l’alta direcció del grup d`empreses de gestió esportiva i de fitness que va  crear i impulsar, i que funcionen, ja no solament a Catalunya, ans també a Cantabria, Galícia i, properament, Madrid.

 

 

D’altra banda, per a ERC, tenir com a president  a Benach o a Puigcercos, al segle  XXI, el 2008, unes persones que van començar diverses carreres i no en van acabar cap ni van arribar a completar el segon curs a cap d’elles, pot significar una erosió continuada d’imatge, perjudicial per al partit i per al proiecte republicà independentista..

 

No precisament, no únicament, ni en primer lloc,  per no tenir títol universitari, sinò per que, al marge de la política professional,  no han aconseguit tenir ni haver tingut mai ofici ni benefici, professional, exercit mai.  

 

 

4.- Finalment, la 4ª. Candidatura , la d’Esquerra Independentista, de Jaume Renyer/Uriel Bertran.. Un submarí (Uriel Bertran) a les ordres de Puigcercós.

 

Jaume Renyer, candidat a President, no està integrat al corrent que dona nom a la candidatura. Primer aspecte sorprenent.

 

Jaume Renyer és advocat, jurista, secretari d’ajuntament, profesor d’historia i escriptor. Va ser membre de Catalunya Lliure (ex MDT-PSAN). Segurament provinent també d’una prèvia militància al Psan, encara que no està confirmada publicament. 

 

Perpinyà l’ha acompanyat decisivament en la seva carrera política.

 

El 1991 (16 juliol) el principal dirigent de Terra Lliure, Pere Bascompte, comparéix a la capital de la Catalunya Nord, acompanyat pels dirigents de Catalunya Lliure  Josep Aixalà, Xavier Vendrell, Jaume Renyer, Jordi Vera i David Ricart, per anunciar l’autodissolució d’un sector majoritari de Terra Lliure i l’entrada a ERC. 

 

El gener del 2004, Renyer, ja nomenat en el primer tripartit membre del Consell Consultiu,  acompanya a Carod Rovira, conseller en cap i ocupant, per delegació, la Presidencia de la Generalitat,  a l’excursió nocturna per Perpinya i rodalies, que acaba amb l’entrevista “secreta” amb  part de la direcció d’ETA, entrevista que fou gravada integrament pels serveis d’informació espanyols.

 

Fa 3 anys, Renyer reapareix políticament de manera destacada i continuada, desmarcant-se de la direcció actual. Intenta ser escollit cap de llista per Tarragona per a les generals espanyoles,i  tupinades de la Direcció ho fan imposible, situant-lo en tercer lloc.

 

Renyer no ha tingut responsabilitats formals a l’Executiva d’ERC, fins ara.

Renyer es militant d’ERC els darrers 18 anys, però abans havia militat, com a mínim, 7 anys en organitzacions politiqueas contràries a l’ideari d’ERC.

 

 

Uriel Bertran, candidat a secretari general, per la seva candidatura i corrent Esquerra Independentista, i també candidat preferit per Joan Puigcercós,  Economista. Ben jove (32 anys).  Comenta a militar a les JERC el 1993 (amb 17 anys) i a ERC el 1994.

 

15 anys de militància ininterrompuda a ERC, sense cap adscripció  a cap altra força política. Fidelitat total, també, a ERC.  Secretari general de les JERC durant 6 anys (1997 /2003), diputat al Parlament durant dues legislaturas (l’actual i l’anterior), va ser durant 4 anys membre de la Comissió Ejecutiva d’ERC, com a Secretari nacional d’Imatge i de Comunicació d’ERC durant el període 2004/2007.

 

4 anys a l’Executiva més els 6 anys en que en participà, també, com a secretari general de les JERC, sumen 10 anys consecutius de presència a l’Executiva d’ERC, dels 15  en que ha estat militant d’ERC.   Una carrera estratosfèrica, atesa la seva joventut.Plena de càrrecs interns i de representació parlamentària.

 

32 anys d’edat, dels quals 10 a l’executiva d’ERC,amb Carod i el seu tutor Puigcercos.

 

Partidari convençut dels tripartits d’esquerres, per què un “front nacionalista” pot desfer la cohesió del pais” (sic) i intervencionista total

 

(“Davant d’això, ja no valen les teories anglosajones de la tercera via amb prudents regulacions del mercat i la igualtata d’oportunitats (estructuralment imposible dins l’actual neoliberalismo). L’única alternativa és la de situar fora del mercat els drets socials fonamentals, com l’habitatge, el treball, l’educació, el medi ambient o la salud”) (Esquerra Nacional, num. 42, març 2003)

 

En conjunt, la candidatura Renyer/Bertran suma  33 anys de militància a ERC, 10 a l’Executiva nacional, d’ERC, i 7/8 anys de Jaume Renyer de militància prèvia en organitzacions alienes a ERC.

 

 

 

 

 

5.-  RESUM PER CANDIDATURES:

FIDELITAT A ERC. PRESÈNCIA A L’EXECUTIVA. ALTRES MILITÀNCIES

 

 

Nomes la candidatura Carretero/Carandell, de Reagrupament, ha tingut sempre fidelitat total, en militància, a ERC, durant molts anys, i mai han tingut cap càrrec a l’Executiva d’ERC.  

 

Són, per tant, els més fidels a ERC i els únics que no tenen cap responsabilitat en la situació actual del partit.

 

Només ells poden liderar el canvi al sí d’ERC per a rellançar novament l’històric partit republicà, prioritzant l’avenç cap la independencia i abandonant la satel.lització del Psc-Psoe dels  10 darrers anys.

 

A les altres 3 candidatures hi ha sempre, algun dels candidats, que va formar part d’altres organitzacions polítiques contràries, electoralment, i/o políticament, a ERC durant molts anys. Es molt positiu que s’integressin a ERC, però dona la casualitat que en integrar-se, provinents d’altres organitzacions, ràpidament van ocupar llocs a l’Executiva durant molts anys consecutius.

 

El resum quantitatiu, per anys, de militància a ERC i càrrecs a l’Executiva, és:

 

1.- Joan Carretero i Rut Carandell: 40 anys de militància a ERC. Cap militància anterior a altres partits. Mai han format part de l’Executiva d’ERC.

 

2.- Joan Puigcercós i Joan Ridao: 43 anys de militància a ERC. 41 anys a l’Executiva d’ERC. 3 anys de militància anterior a IPC-Independentistes Països Catalans de Puigcercós.

 

3.- Ernest Benach i Rafael Niubó:   37 anys de militància a ERC: 21 anys a l’Executiva d’ERC. 8 anys de militància anterior a Nacionalistas d’Esquerra i Entesa Nacionalistas d’Esquerra d’Ernest Benach, que es va presentar contra les llistes d’ERC a Tarragona l’any 1980.

 

4.- Jaume Renyer i Uriel Bertran:  33 anys de militància a ERC. 10 anys a l’Executiva d’ERC i 7/8 anys de militància anterior, a altres forces, de Renyer.

 

 

 

Quina candidatura pot parlar, amb més propietat, de Fidelitat a ERC?

 

Sens dubte, la de Joan Carretero i la de Rut Carandell, la de Reagrupament.

 

Quina candidatura pot parlar, amb més propietat, de canvi, de renovació, de rellançament d’ERC, en no haver format part mai de l’Executiva actual, o anteriors, d’ERC?

 

Només la de Reagrupament, la de Joan Carretero i Rut Carandell.

 

Escrit per Andreu

  1. Reflecteix perfectament un aspecte que no havia caigut.
    Els que tenen més possibiltiats de voler militar fora d’ERC son els que ja ho han fet abans.
    Per cert, només una petita confusió amb els nom de les candidatures respecte al Benach-Niubó és ERCFutur. Gent d’Esquerra és el nom per la candidatura d’en Puigcercós i Ridao.

    Salut i enhorabona per l’anaisi Andreu.
    Manel

  2. 1. QUIRAT,  no quilat.

    2. el valor de Joan i de la Rut, i dels altres, no es pot amidar d’una manera tan barroera.

    3. Sumem Andreu, no hi restem. Eixa és la pedra de toc que diferència aquesta candidatura. No ho veus, o què?

    4. El servei és a aquesta societat nacional , el partit és l’instrument. Les persones fan l’opció partidària, no a l’inrevés. El situar-nos en el centre d egravetat de l societat. aquest és el punt de venciment a poc que espentem on cal, arrosegant-ne el nucli de la societat.

    Cordialment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!