074: La processó va per fora

A hores d’ara, tots els caperutxos d’ací l’Alcúdia estaran bufant-se en la «ja tradicional» discomòbil pasquera en celebrant la reviscolació de Nostre Senyor; despús-anit ja van agarrar un pet com un xurro, en acabant la processó, però per a reviure el patiment i l’agonia del fill de Maria…

Un pensament a “074: La processó va per fora

 1. iusufaki

     Em repateja el fetge escoltar en boca d’alcudiencs i alcudienques (sóc fidel al mestre que va encunyar aquest gentici, i que?) cada any que què bé la setmana santa. Quina tradició més arrelada!. I jo pregunte: tradició?, ja no s’enrecorden que només fa uns pocs anys es va celebrar el 50é aniversari de la confraria més antiga i més feixista de l’Alcúdia. O siga, que de tants anys no en fa. Què passava fa cinquanta anys per a que s’establiren aquestes formes de “divertir-se”? (em ric jo de quant compungits estan per la mort del “seu” senyor) Doncs estaven en una postguerra, on s’havia de fer alguna cosa per a que la gent s’esbargís un poc i oblidara els problemes quotidians, i ho feren de la mà del nacionalcatolicisme. Es crearen aquestes “festes” (que això són) per a donar una mica de disbauxa (recordem que els carnestoltes estaven prohibits) al personal, i que agafés una “mona” com un xurro i qui podia follava (encara diuen que ho fan). No vullgau vendre’ns la burra de “tradició”, no ens ho traguem.
      I si voleu fem la prova. Que els caperutxos no donen caramels, que facen com abans, que a “ca la mona” no hi endollen el tocadiscos, a la Rex no hi feien discoteca, que tota la gent s’agafe la mort d’Aquell com la d’un parent, com se suposa fan a Andalusia (bé, no hi he estat, però m’ho imagine pel vist a la tele). Que no hi haja sopars ni bufes impressionants, ni orgies tan boges com es fan eixos dies i veurem quants caperutxos hi queden.
     Comence hui a escriure i espere fer-ho (sempre que puga, no tots tenim internet a casa ni temps per a perdre’l dient bajanades) sempre que puga, sobretot en temes referents al poble. Dels comentaris i les contestacions que he pogut llegir, jo no m’aclarisc què és el que voleu, poca feina deveu tindre per a perdre el temps d’eixa manera.
     Fins aviat.

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*