Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

17 de maig de 2014
0 comentaris

Nuri Bilge Ceylan: “el cineasta s’adreça a l’ànima de l’espectador”

En un comprensible ambient d’eufòria, l’equip de Somni d’hivern, encapçalat pel seu autor, el cineasta turc Nuri Bilge Ceylan, ha comparegut aquesta tarda en doda de premsa, gairebé vint-i-quatre hores després que públic i crítica acollissin la pel·lícula amb grans aplaudiments i ja se’n parli com d’una favorita clara a la Palma d’Or. Recullo aquesta impressió ambiental de la trobada amb els mitjans de comunicació del que Tarik Khaldi escriu al web del Festival de Canes, on es reprodueix també algunes de les declaracions del director:

Nuri Bilge Ceylan ha escrit els diàlegs fins i punyents de la pel·lícula, conjuntament amb la seva dona, coguionista del film: Quan els escrivíem ens barallàvem molt. Calia: en aquestes baralles vam poder ser deu vegades més creatius! En una conversa com la d’ara mateix, no hauria pogut trobar les paraules de la pel·lícula. Quan hom es baralla, aleshores surten.

El rerefons, el decorat, un element que Bilge Ceylan ha volgut escaient a l’evolució dels seus personatges: He mostrat la primera neu perquè calia el símbol del canvi també en l’atmosfera. Calia una mica de blanc, feia fred, fins a deu graus sota zero, era bo per la psicologia.

Quantal vincle de la seva obra amb la realitat, Nuri Bilge Ceylan ha declarat: El deure d’un cineasta és diferent del d’un periodista. El director de cinema s’adreça a l’ànima de l’espectador. Si, a les meves pel·lícula puc injectar alguns sentiments en l’ànima de la gent, això és un èxit. I si la gent aprèn a tenr vergonya de certs actes, també és un èxit.

Vídeos: Entrevista a l’equip del film.

FOTO (Facebook oficial FdC) L’equip del film, entrant a la projecció oficial d’ahir a la tarda


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!