Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

14 de desembre de 2013
0 comentaris

Les nominacions dels actors nord-americans

FOTO © Mars Distribution Michael Fassbender, Lupita Nyong’o i Chiwetel Ejiofor, a 12 anys d’esclavitud, de Steve McQueen

Chiwetel Ejiofor (Actor), Michael Fassbender (Actor en Paper Secuntari), Lupita Nyong’o (Actriu en Paper Secundari) i el conjunt del Repartiment de 12 anys d’esclavitud, de Steve McQueen, encapçalen la llista de nominacions del sindicat d’actors nord-americans (SAG), que presenta enguany un bon esplet de noms entre consagrats i habituals de les temporades anuals de premis:

Meryl Streep (Actriu) i Julia Roberts (Actriu en Paper Secundari) han estat nominades pel seu treball a Agost, de John Wells, i, en el fons, per partida doble, ja que també opta a premi el conjunt del Repartiment d’aquest film.

Forest Whitaker (Actor) i Oprah Winfrey (Actriu en Paper Secundari) ho han estat pels seus respectius papers a Lee Daniel’s The Butler, de Lee Daniels, pel·lícula el Repartiment de la qual també ha estat nominat.

Matthew McConaughey (Actor) i Jared Leto (Actor en Paper Secundari) han valgut a Dallas Buyers Club, de Jean-Marc Vallée, dues de les tres nominacions del SAG Awards, que completa la candidatura al premi del Millor Repartiment.

Bruce Dern (Actor), Premi d’Interpretació Masculina a Canes 2013 i clar aspirant a l’Oscar en aquesta categoria ha valgut a Nebraska, d’Alexander Payne, una de les 2 nominacions que li ha concedit aquest gremi: l’altra és la de June Squibb (parem-hi atenció perquè també l’han nominada als Globus d’Or, als ISA i compta amb nominacions o premis, sempre com a Actriu en Paper Secundari, d’un bon nombre d’associacions de crítics).

Tom Hanks (Actor) i Barkhad Abdi (Actor en Paper Secundari) han estat nominats pel seu paper a Capità Phillips, de Paul Greengrass.

Jennifer Lawrence (Actriu en Paper Secundari) aspira a premi del seu gremi per American Hustle (American Hustle | La gran estafa americana | American Bluff | L’apparenza inganna), de David O. Russell, el Repartiment de la qual també ha estat nominat.

Daniel Brühl (Actor en Paper Secundari), sempre actiu, potser és la gran sorpresa de les nominacions del gremi d’actors (avalada encara més pel fet que també ha hagi estat nominat als Globus d’Or; un èxit que, siguem maliciosos, contrasta amb l’absència de reconeixements per al seu company de repartiment el sex symbol Chris Hemsworth), pel seu treball a Rush, de Ron Howard (els Especialistes de la qual també aspiren a premi).

Al malaguanyat James Gandolfini, el gremi d’actors també l’ha volgut nominar pel seu darrer treball (com a Actor en Paper Secundari) a Enough Said (Enough Said | Sobran las palabras | All About Albert | Non dico altro), de Nicole Holofcener; tot un homenatge pòstum que topa amb el dilema dels votants en escollir el que considerin més reeixit dels cinc treballs interpretatius candidats a premi.

I, autèntica traca final:

Cate Blanchett (per Blue Jasmine, de Woody Allen), Sandra Bullock (per Gravity, d’Alfonso Cuarón), Judi Dench (per Philomena, de Stephen Frears ) i Emma Thompson (per Saving Mr. Banks (Saving Mr Banks | Al encuentro de Mr Banks | Dans l’ombre de Mary), de John Lee Hancock) completen les nominacions en la categoria de Millor Actriu.

Pel que a l’apartat d’Especialistes, curiosa nominació del conjunt de professionals de Tot està perdut, de JC Chandor: el gremi d’actors no nomina el memorable Robert Redford, protagonista únic del film, en un autèntic “tour de force”, i en canvi fa aquest reconeixement als “stunts” que van intervenir al rodatge. Igualment, a pocs dies de la mort de Paul Walker, remarquem que han estta reconeguts els “stunts” de Fast & Furious 6. I completen les candidatures en aquesta categoria els especialistes de Lone Survivor i The Wolverine.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!