Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

12 d'agost de 2009
0 comentaris

Especial Altres veus: “Petit indi” a Locarno

Recha, que ha rodat la pel·lícula en format Cinemascope amb el propòsit de vindicar la voluntat estètica del cinema, reconstrueixi l’escenari i l’ambient del desaparegut canòdrom de la Meridiana. Però, descobridor de paisatges cinematogràfics, Recha ha volgut filmar sobretot un espai en procés de transformació: el barri de Vallbona, un lloc (amb alguna cosa de no-lloc) on fins fa poc els horts convivien amb els residus urbans. Amb la remodelació urbanística i la construcció de nous pisos de protecció especial, han desaparegut les cases de planta baixa amb horts a la vora del riu Besòs. ‘Petit indi’ n’ha filmat les últimes mostres, de manera que el cinema s’hi renova com a testimoni d’un món en procés de desaparició (Imma Merino, El Punt)

“Sovint em passa que el personatge acaba naixent a l’ombra d’un paisatge” (Marc Recha, a Bernat Salvà, Avui)

«La pel·lícula va sorgir d’un article escrit per Joan Noguer sobre els no-llocs (..), com es regeixen aquests espais ubicats sota les autopistes, i com els detritus de la gran ciutat hi xoquen amb la naturalesa reticent a desaparèixer. L’extraradi de Barcelona és ple d’aquests paisatges en constant transformació» (Marc Recha, a Nando Salvà, El Periódico)

«Un dia, mentre assajàvem ‘Els pastorets’, algú se’m va acostar i em va dir que buscava candidats per protagonitzar una pel·lícula. De sobte, em vaig veure immers en un càsting, i fins avui» (Marc Soto, a Nando Salvà, El Periódico)

Els enllaços amb aquestes articles -publicats ran de la presentació de la pel·lícula a Locarno- anant a Vull llegir la resta de l’article.

Com a complement, clicant aquí [Pardo News · 11 d’agost de 2009] podem llegir el Pardo News, diari del Festival de Locarno del dia 11 d’agost de 2009, que dedica la portada i la pàgina 5 -amb l’article ‘The birdman of Catalonia’-  a Petit indi. I a la pàgina 3, Frédéric Maire en parla, al seu ‘Carnet de bord’.

FOTO Marc Soto i l’ocell, a Petit indi, de Marc Recha

Especial Altres veus: “Petit indi” a Locarno

***

Un “Petit indi” arriba avui a Locarno. Imma Merino (El Punt): ‘Petit indi’, una faula sobre la pèrdua de la innocència que Marc Recha ha rodat al barri barceloní de Vallbona, es projectarà avui al festival de Locarno dins de la secció Piazza Grande.

Marc Recha: “A partir d’ara faré cine popular i massiu”. Bernat Salvà (Avui) l’entrevista, ran de la presentació de Petit Indi a Locarno.

Recha fabula amb la pèrdua de la innocència. Nando Salvà (El Periódico): El director català presenta amb el seu equip el seu sisè llargmetratge al festival suís. ‘Petit indi’ es va projectar ahir a la nit a la Piazza Grande davant uns 8.000 espectadors.

Una mirada eloqüent. Nando Salvà (El Periódico): Ni la presència d’Eduardo Noriega ni la d’altres intèrprets de relleu com Sergi López i Eulàlia Ramon aconsegueixen desviar l’atenció del verdader protagonista de Petit indi. Marc Soto (..)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!