085: Ja en van tres

I, com sempre, quasi se me’n passa: hui fa tres anyets que vaig inaugurar la Rosca amb all, el bloq propietat del Bloc de Progrés Jaume I de l’Alcúdia que, per causes econòmiques, m’encarregue d’actualitzar cada diumenge a poqueta nit -si pot ser- en homenatge a uns temps no massa llunyans en què els alcudians ens menjàvem una rosca de pà amb all per a sopar; és dir, des d’abans de que obriren el tunel de l’Olleria i hom descobrira la tarifa plana de la Burger!

Per això, no és d’estranyar que altres co-bloquistes novençans com la cabuda de la Marta Insa em clave en el sac -gens menyspreable- del Lobby Valldalbaidí:
al cap i a la fi, la bloquesfera de la penya cadella és una de les més
actives i enllaçades de la valencianosfera i, originàriament, una de
les més poblades ací en Més PililaWebs; actualment superada de
bon tros per la de la Ribera Alta -de la Baixa, de moment no n’hi ha
cap- quan, fins no fa molt. jo era l’únic bloquista riberenc (si no
comptem el ratero d’Enric Marco, exiliat a la Valldigna) en cal Pardal. De fet, ara fa tres anys els bloquistes valencians ací (i allà) es podien comptar amb una maneta: el pioner, Pep Gàlim Albinyana;
darrere d’ell, el renegó del Cucarella (quan encara publicava en
paper!) i el seu principal antagonista, el hardcoreta de l’Enric Petxina 26 Gil, a banda dels de Juli Peretó, Ulisses20 o Vicent Pardal himself, que sempre han jugat en una altra lliga; per tant, no existien ni el bloq d’Àngel Canet, ni el de Vicent Baydal… ni molt menys el de la Lucrècia de Borja i Bairén (no, almenys, com el coneixem ara)!

Per tot això, per a reivindicar la meua adscripció natural a la Ribera del Xúquer i amb la voluntat de cohessionar la bloquesfera riberenca com ja han fet a la Safor, l’altre dia em vaig obrir un altre bloq en Blogger (prou més interactiu que esta casa de putes, tot s’ha de dir) batejat oportunament amb el nom de Riberenques que, com bé sabreu, és la variant del cant d’estil a la nostra comarca:

Ja no canta ‘Varistet
a l’estil de la Ribera,
perquê li han furta’ la veu
entre Sueca i Corbera.

En resum: de moment, més d’un centenar llarg, dels quals uns vint-i-cinc només de Sueca (que ja els tenia quasi tots censats el de Fotre punt cat) i alguns pobles, aparentment, sense cap; la resta, més o manco variejats, amb l’honrosa excepció d’Urbà Plagis Lozano, l’únic bloquista tomaquero? Si en coneixeu algú més…

4 pensaments a “085: Ja en van tres

 1. banyer

  I d’ací poc farà tres anys que em vas convencer pa que n’obrira jo uno també… COm passa el temps… quantes coses, quantes persones… vaig a vore si l’actualitze..

  PD; ahir en el sopar a Bocairent va tornar a eixir el tema… continuem esperant ‘nosal3 les valencianes’ en candeleta….

  Respon
 2. valldalbaidi

  no he pogut fins avui… vore el post este… Si escrigueres amb més assiduïtat… i no és un retret. Ara veig que ho vas fent… Bona nit.

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*