Rosca amb all

O follem tots o punxem la nina

021:Quatre per barra

Deixa un comentari
    Algun friki se’n recorda d’aquell programa que feien en Canal 9 (i m’imagine que també en la catalana) que es deia 4 per terra? Xe, sí, aquell programa ianqui de rissa que feien fa milanta anys, al principi de tot, en la valenciana! Jo, ara mateix, només me’n recorde de la cançoneta del començament, que repetia el títol original del programa (4 on the floor); d’un esquetx on un home ingressava uns bitllets a un caixer, i els diners anaven a parar a una partida de truc (o equivalent) a l’altre costat de la màquina; ai, i d’un dels personatges més enyorats, junt amb Monleon, d’aquella Televisió Valenciana de mitjan dels 90: el Sr. Cap-de-canoa!

    Bé, gràcies a eixa nova -i friki– Biblioteca d’Alexandria que és Internet i al meu amic Leander, he pogut traure algunes coses en clar. Per exemple, que el programa era nord-americà, però no exactament ianqui: el feien quatre torrats de Toronto anomenats The Frantics, una espècie de Monty Python canadencs que van començar amb un programeta en la ràdio pública d’aquell país (a qualsevol cosa li diuen país, hui en dia) a principis dels 80, però que no van tindre tant d’èxit amb aquella aventura televisiva de l’any 86, que només va donar per a tretze episodis.

    Resulta que ara, després de quinze anys sense fer res en comú, els quatre figures s’han tornat a juntar per a fer un parell de bolos a la seua ciutat natal (Encara són una decepció per als seus pares és el nom de l’espectacle), revendre tot el seu material disco i videogràfic adaptat a les noves tecnologies, i emetre un programa especial per a la Comedy Network. I clar, no podia faltar Mr. Canoehead, «el millor justicier alumínic del Canadà, i germà de Ted», interpretat per un tal Paul Chato (sic), i que en esta ocasió apareix detingut, declarant davant del jutge.

    L’origen de tan particular superheroi, «una història tan increïble que només els mormons la creurien» tal i com ho describien al xou, és impagable: un amanerat venedor d’assegurances que, mentre portava la seua canoa per Algonquin Park, va ser alcançat per un rellamp gegant que li va deixar la canoa agarrada al cap…

    I entre els seus enemics més memorables, el Dr. Permanent, un quebequés enganxat a una secadora de perruqueria arrel d’una lluita amb Canonehead: ací teniu alguns dels moments més memorables d’aquell programa, en baixíssima definició. Xe, ausades que ens vindria bé un xou de rissa com este, a nosaltres els valencians, no tan quotidianista com Autoindefinits, o tan estereotípic com Lo Cartanyà, sinó tan montypythonesc com el Mãemeua! de Tele Sueca; llàstima que no trascendisca de l’àmbit suecà que, curiosament, també compta amb un heroi local comparable al Cap-de-canoa: l’asombrós Llepo-man!

Aquesta entrada s'ha publicat en Sense categoria el 7 de gener de 2006 per blocjaumei

  1. El productes elaborats de forma cassolana de forma tradicional en certes comarques els anomenen tradicionalment productes del país.(Carabassa) I no de la “provincia”, ni de la regió, ni de la comunitat, …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.