La Sargantana Electrònica

Bloc Nacionalista Valencià de Callosa d'en Sarrià. bloccallosa@gmail.com

23 de setembre de 2009
Sense categoria
12 comentaris

General Alvarez Entrena; doblement colpista.

El col·lectiu per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Callosa d’en Sarrià ha encetat una campanya per a canviar el nom d’aquest carrer situat en el “Barrio”.

Segons les seues investigacions, aquesta persona té el mèrit d’haver sigut un “militar plenament implicat en els règims dictatorial que van assolar el nostre país durant el segle XX. En primer lloc, participà activament durant la dictatura del General Primo de Rivera. Després. durant la Guerra Civil 1936-1939, defugint el deure de defensar el govern legítim i democràtic de la II República, a la qual havia jurat fidelitat, deliberadament donà suport al colp d’estat feixista, lluitant al costat dels insurrectes. Una vegada implantada la dictadura franquista, va anar ascendint ambiciosament dins l’escala militar a costa d’haver-se sabut posicionar en un règim indigne i opressor.”

A propòsit d’açò, ja han presentat una petició a l’Ajuntament; la qual ha estat contestada amb un lacònica (breu i sense explicacions) negativa.

Que Callosa tinga encara un carrer dedicat a esta espècie de personatges és, senzillament, vergonyós. ¿Quins valors estem transmetent als nostres fills, que colpistes i repressors són dignes d’honors i record perpetu?

¿No seria més lògic dedicar la nomenclatura de carrers, places i avingudes a valencians que hagen destacat en el món de les ciències, les arts, les lletres o en esdeveniments històrics? ¿Que no són dignes de recordar alguns episodis de la nostra història remota o recent que han contribuït a formar la nostra personalitat com a  un poble valencià? Callosa té alguns carrers en eixa direcció: Ausiàs March, Jaume Roig, Germanies, Enric Valor, Jaume I… Però en falten molts : 9 d’ octubre,  V A Estellés, Isabel de Villena, Carmelina Sánchez Cutillas … I persones del poble com el dolçainer Jaume Boronat. Posats a pensar hauríem de fer un poble més gran si vulguérem recorda tants valencians i valencianes dignes de mantenir en la nostra memòria per la seua contribució constructiva a fer-nos una mica millor. O, simplement, esdeveniments o coses que és bo que tinguem sempre present, com un avançament mèdic, un descobriment tecnològic etc.  En fi, no fa ni mica de falta que premiem sers que ens són aliens i, damunt, el seu dubtós valor rau en la seua capacitat de matar, torturar i trair.

  1. A l’Ajuntament de Callosa el PSOE va estar en majoria absoluta 16 anys , clar , no li va donar temps de canviar el nom del carrer Alvarez Entrena i posar-li’n un de digne, es compren , això era una faena massa dura.

  2. Es logic posar noms de personatges il.lustres del poble als carrers de la localitat.Els altres noms som més bé assumtes polítics que res tindrien que vorer amb el poble.En eixe sentit considere raonable la postura del Bloc.
    Ara bé,pel que en toca a mi,Hi hauria algú problema en nombrar el carrer que va desde Ca Marcos a les Coves,en la Partida Algar,com la Avenguda de l’alcalde de l’Algar,Batiste Armada i LLull?.
    Probablement,ja no penseu igual…Eixe es el problema de Callosa..Jo tort i tu cego.

    Ernest Armada i Saval

  3. Recordar que Vicent Berenguer, del PSOE,  va canviar el nom del carrer i li va posar Barceloneta 1ª travesera; recordar que va ser després el PP de Seguí (no recorde si amb el Bloc o en solitari) qui tornà a posar Alvarez Entrena. Per cert, recordar-li a vosté que la viagra no és per a la memòria…

  4. Hola, estoy buscando nuevo preparador físico para los campeonatos del mundo de natación sincronizada del 2010 que se celebrarán en Pearl Harbor y he visto que un tal Álvarez entrena… mi pregunta es si ¿entrena o no entrena? y si entrena…. ¿entrena bien, regular o mal? Quiero que Álvarez me entrene ya !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!