6 de juny de 2008
Sense categoria
7 comentaris

El dictador té por

Cinc setmanes després del cicló Nargis, un rumor s’escampa per Birmània. Els astròlegs han dit a Than Shwe que així que homes blancs uniformats arribin a terra birmana, el règim se’n va al carai. Per aquesta raó, Than Shwe, amb el vistiplau de la seva dona, tant o més supersticiosa que ell,  es nega a facilitar l’entrada de l’ajut humanitari.  Cinc setmanes després, a les zones del delta de més difícil accés encara hi ha cadàvers per recollir, per identificar, per incinerar o per enterrar.
Cinc setmanes després, hi ha milers de persones que han perdut la casa i encara no han rebut cap mena d’ajut, ni del seu govern, ni de la comunitat  internacional. Ni dels monjos budistes ni dels voluntaris birmans, que fan el que bonament poden.


A la base militar americana a Thailàndia. vaixells amfibis i helicòpters, preparats per a repartir ajut, segueixen esperant, en va.
Than Shwe té por. Els militars americans repartint ajuda podrien ser vistos per la població birmana com a “forces d’alliberament” i sens dubte seria l’inici d’una revolta popular que s’escamparia molt més enllà del delta de l’Irrawaddy. Seria molt fàcil que es produïssin xocs armats entre les forces governamentals i les forces estrangeres, i en un tres i no res tindríem el delta convertit en un camp de batalla.
Així que s’encengués la metxa els desordres es multiplicarien arreu del país, tal com va passar durant les revoltes del setembre passat.
Als soldats americans se’ls demanaria que ataquéssin el búnquer de Than Shwe i deposséssin el règim. No els costaria gaire.
Molta gent confia que bona part dels militars birmans també hi estaria d’acord.
Però això no passarà. Than Shwe continua negant l’entrada d’aquests helicòpters i vaixells amfibis.
Encara que això significa que hi hagi molta gent que estigui morint o a punt de fer-ho per manca d’ajut.

  1. Fan molt bé aquests criminals de tenir por dels ianquis. No seria la primera vegada que han revertit una situació desesperada. Qualsevol supervivent dels camps d’extermini nazis trobarà molt raonable que Than Shwe estigui aterrit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!