8 de maig de 2008
Sense categoria
1 comentari

Ara reparteixen arròs

Del capitost Than Shwe no se’n sap res, fa dies que no surt ni per la tele ni pels diaris del govern. Però avui els militars birmans, soldats rasos, s’han deixat veure per primera vegada amb molts dies pels carrers de Rangoon. Reparteixien arròs i oli.


Aquesta tarda, quan Kyi Kyi ha tornat a casa, s’ha trobat els seus pares i les seves nebodes esvalotades.

Kyi Kyi tornava de fer una visita a la seva amiga Aye Wai, qur viu a l’altra banda de la carretera i a casa seva sí que tenen electricitat. Kyi Kyi ha aprotitat per veure una estona la televisió i carregar el seu telèfon mòbil. La seva principal preocupació aquests dies és mantenir viu el seu telèfon, que la manté connectada amb el seu promès.
Llàstima que el cicló Nargis es va emportar l’antena parabòlica, i el que poden veure ara per la tele es limita als canals estatals, i això és estar molt limitat. Res de BBC, res de VOA, res de TVE… Les cadenes estatals anunciaven avui les ajudes que Birmània ha començat a rebre dels seus veïns, Thailàndia i Bangladesh.
La seva amiga Aye Wai insisteix amb que a casa seva també pot planxar la roba, però Kyi Kyi no vol molestar-la més i ho seguirà fent a casa seva, amb la planxa de carbó.
Tornant a casa, com dèiem, hi havia un cert enrenou. Els  militars han arribat al barri, i amb el megàfon han fet una crida a tota la gent per que anessin a recollir la seva ració d’arròs.
El pare hi ha anat corrents, i n’ha tornat amb dues llaunes d’arròs i una ampolleta d’oli de coco. L’agitació que s’ha trobat Kyi Kyi és produïda per la discussió entre pares i nebodes, de si han d’anar a buscar  més arròs o no. Tenen dret a una racció per persona, i de moment només hi ha anat el pare.
Kyi Kyi examina detingudament l’arròs que els han donat. I no li costa gaire d’adonar-se qeu és de baixa qualitat. Pel que fa a l’oli, a casa sempre gasten oli de cacahuet. Troben que l’oli de coco els provoca una tos molt molesta.
Discuteixen una mica, i finalment decideixen que hi aniran, que encara que ells no ho vulguin, amb això podran ajudar altres famílies del barri.
Per una vegada que els militars reparteixen alguna cosa bona, val la pena aprofitar-ho!
  1. Estic molt preocupada i nerviosa aci dalt; ha estat vergonyos veure a la TF2 a França, imatges de la tv birmana encoratjant a anar a votar cantant i ballant.
    No tinc gaires possibilitats de conectar-me.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!