14 de juny de 2008
Sense categoria
2 comentaris

L’enemic del règim

Segueix enviant cròniques des de Birmània l’enviat especial d’El Periódico. Ell voldria arribar a les zones més devastades pel cicló Nargis, però les autoritats militars i els seus amics malden per que això no passi. Malgrat tot, ens pot fer arribar testimonis directes de la catàstrofe.



La zona del delta és plena ara de militars. Segons Jordi Corachan, treuen la brossa i ajuden les víctimes, però també controlen que no hi arribi cap “enemic del règim”, és a dir, cap periodista occidental que l’únic que fan, segons la versió oficial, és exagerar la situació i anar esbombant mentides, cosa que els fa “més destructius que el Nargis”, segons un article publicat al diari oficial del règim.
Altres informacions apunten que el desplegament militar a la zona també està posant pals a les rodes a la feina que fan molts voluntaris del país. No només duen roba i menjar a les víctimes del cicló. Per als damnificats, aquests voluntaris són gairebé com uns parents amb qui poden parlar i explicar les penes. 
Aquests voluntaris, o alguns d’ells, són empipats pels molts controls dels militars. En alguns casos, se’ls fa girar cúa. En d’altres, els vehicles són requisats temporalment pels militars per a altres tasques. I el menjar que duen, per donar a les víctimes, l’han de canviar per d’altre, de menys qualitat.
Això és el que explica “The Irrawaddy”, un mitjà de comunicació elaborat per exiliats birmans a Thailàndia, és a dir, una “colla d’enemics del règim”.

  1. Els amics són els veïns tailandesos i xinesos i també els hindús, de fet l’ASEAN ben poc fa per fer treballar la seva ment i convèncer al general genocida, encara que els interessos econòmics són massa grans.

    Els enemics són els que volen ajudar al poble, gent senzilla del poble birmà, els monjos, viatgers que s’arrisquen per donar consol i ajudar en tot el que calgui, i evidentment els periodistes són ja el dimoni en persona per el general genocida.
    Continuarem en alerta permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!