27 de maig de 2008
Sense categoria
1 comentari

Pròrroga per a Suu Kyi

Avui era una dia especial per a “la senyora” i per al partit que lidera, l’NLD, el principal partit de l’oposició birmana. Avui es complien 18 anys de les eleccions que van guanyar per més del 80 per cent dels vots.
Suu Kyi ha rebut  la visita dels militars, que han anat a felicitar-la per l’aniversari, i de passada comunicar-li que la mantindran sota arrest domiciliari un any més.



Aquests són els resultats de la pressió internacional. Són moltes les veus de la comunitat internacional, i de dins de Birmània, que demanen insistentment l’alliberament de la Premi Nobel per la Pau Aung San Suu Kyi. El cas que en fan els dictadors birmans és aquest: avui, que s’acabava l’anterior periode de detenció, l’han anat a veure per comunicar-li que l’hi tindran sis mesos o un any més.
Els militars birmans demostren un cop més que fan el que volen, perquè allargar aquesta detenció, sense càrrecs, sense donar cap mena d’explicació, va en contra fins i tot de les repressives lleis que ells han imposat.
Suu Kyi anirà sumant anys tencada a casa seva. En porta 12 dels 18 darrers anys. La darrera detenció es va produir l’any 2003, després d’uns fets que explico en un article anterior d‘aquest bloc.
La detenció es produïa quan Suu Kyi tornava de fer aquest míting a Monywa:

  1. Aquest matí m’he assebentat que han prollongat l’arrest domiciliari d’Aung San Suu Kyi un any més. Els opositors han declarat que segons lallei una persona no pot estar més de cinc anys seguits empresonat, però el genocida Than Shwe li és absolutament igual. També he llegit que han empresonat els seguidors que eren davant casa seva.

    Però, ja cansa de dir-ho; què fa la ONU, la UE, tots els països quelluiten per les llibertats ? És dramàtic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!