Xina i Birmània: comparacions odioses

Dissabte vinent, 24 de maig, s’ha de celebrar el maleït referèndum a les zones afectades pel cicló Nargis. Els internautes birmans fan circular aquests dies un document en què conviden a un macabre joc de les 7 diferències. Xina i Birmània: compara i vota.


Xina i Birmània: dos països veïns, dos desastres naturals, un cicló i un terratrèmol, separats només per una setmana. Dues formes completament diferent de reaccionar, per part dels governs respectius. 

Davant d’aquestes dues desgràcies, similars pel que fa al nombre de vides perdudes, persones desparegudes, gent sense casa, la reacció dels governs respectius ha estat contraposada.
Ja ho sabeu: els cafres militars birmans continuen posant pals a les rodes a l’arribada de l’ajuda internacional, neguen els visats d’entrada als voluntaris de les ONGs, es queden part del material d’ajuda, les tasques de rescat pèssimament organitzades, censuren la informació.

El govern xinès fa simplement el que s’ha de fer, i això el fa quedar com el bo de la pel·lícula al costat dels seus veïns birmans.
Si no fos per que són precisament ells, els xinesos, juntament amb els russos, els que permeten que el règim militar birmà allargui els seus dies.
Com deia Rubert de Ventós, no és un país que té un exèrcit, és un exèrcit que té un país.

I acabo avui, amb una tercera entrega, la difusió d’unes imatges que m’han fet arribar els meus amics birmans. Amb l’avís que poden ferir la vostra sensibilitat.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *