15 de maig de 2008
Sense categoria
0 comentaris

Que no ho vegi ningú

La junta militar no només no deixa entrar a Birmània aquelles persones que volen ajudar els damnificats. Va més enllà. No deixa que cap estranger s’acosti a les zones afectades. No deixa que s’hi acostin tampoc els periodistes birmans. Fins i tot no deixa que els birmans facin recol·lectes de diners i ajudin.

Cruels? Insensibles? Bèsties? Se m’acaben els adjectius.



Segons informa The Irrawaddy, el govern militar birmà està posant pals a les rodes a la gent del propi país que intenta ajudar les víctimes del cicló Nargis.
Hi ha molta gent que intenta ajudar com pot. Bàsicament, portant menjar i aigua als supervivents de la zona del delta de l’Irrawaddy. Si els militars els troben, els aturen i els interroguen.
En alguns casos se’ls diu que l’ajut s’ha de canalitzar a través dels militars, o, en tot cas, els diners i els materials els ha de distribuir la gent de la USDA (Union Solidarity and Development Association), dels quals feia dies que n’hauria d’haver parlat en aquest bloc, que venen a ser el braç civil dels militars.
A la zona de Mandalay, als residents se’ls diu que no facin recol·lectes de diners.
En un suburbi de Rangoon, a un voluntari se li ha demanat si tenia el permís del govern per distribuir ajuda.
Això és el que diu The Irrawaddy, una font que acostuma a ser fidedigne.
Els meus contactes directes al país, però, m’expliquen que continuen organitzant-se per fer arribar l’ajut a zones on els militars no han fet res. Recullen diners, compren arròs, aigua embotellada, estris per cuinar, plàstics per protegir-se de la pluja, mosquiteres per evitar la tranfussió de malalties.
Ho compren i ho distribuixen directament. No es refien de ningú.
Als voltants dels pobles on van poden veure un munt de cadàvers surant per les aigües.
Onze dies després del cicló Nargis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!