10 de maig de 2008
Sense categoria
0 comentaris

No passaran

Dos camions de l’ONU carregats de amterial d’emergència han pogut entrar finalment avui a Birmània, creuant la frontera amb Thailàndia per la població de Mae Sot.

No cal dir que és una notícia molt positiva, i sembla que si finalment aquest ajut es por distribuir, aquesta ruta podria ser un bon corredor per fer arribar els suministres.
Pitjor ho tenen els periodistes que esperen a Bangkok: aquests em temo molt que no, no passaran.



Vaig quedar parat quan vaig sentir per Catalunya Ràdio, devia ser dijous, que havien enviat una unitat mòbil amb la intenció d’entrar a Birmània. Que eren a l’embaixada birmana a Bangkok, esperant aconseguir un visat d’entrada.

En la mateixa situació hi ha també un equip de TV3, que mentre el visat no arriba s’ha de limitar a fer la feina des de la capital tailandesa.
Ells sabran què fan, però, coneixent la debilitat de la junta militar birmana per tot el que faci olor de periodista, dubto que aconsegueixin entrar.
Per entrar com a turista ningú no et treu un mínim de quinze dies de burocràcia. A l’estat espanyol no hi ha cap representació de Birmània, de manera que una de les formes més habituals d’aconseguir el visat d’entrada passa per enviar el passaport a l’embaixada birmana més propera, que és la de França.
Una altra manera és que, si tens un viatge programat per una agència de turisme birmana, ells s’encarreguen de fer-te els tràmits, i et donen el visat a l’entrada. Aquest mètode pot ser més senzill, però llavors se’t pot complicar una mica la vida a l’hora d’embarcar a l’avió, perquè exigeixen el visat; però si els ensenyes una carta de l’agència que t’ha fet els tràmits, n’hi ha prou.
Si algú té molta molta pressa per entrar, efectivament la fórmula més ràpida passa per anar-te’n a Bangkok i intentar obtenir allà el visat, a l’embaixada birmana. Donar “una propina per al tè” al personal de l’embaixada pot escurçar molt els terminis.
Però és clar, no tothom està disposat a donar “propines per al tè”.
Ho faríeu, vosaltres?  




Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!