Gàlim

Aproximadament, el bloc de Pep Albinyana

No tinc excusa.

No ho hauria d’haver fet, però les coses vénen com vénen. Hui, després de cinc dies desconnectat de quasi tot i d’haver esmorzat convidat per Susanna, he tornat a casa i he mirat les notícies de Canal 9. Mal fet, ho sé. M’he trobat amb la notícia que, segons aquest mitjà de col·locació, per culpa de Zapatero es descarregaran els milions de peces de tèxtil xinés que hi havia bloquejades als ports de mar. No s’han tallat un pèl: la culpa del govern socialista. Ha eixit el conseller Justo Nieto amb cara de soterrar acusant el govern de l’estat de tindre la culpa d’enfonsar el sector del tèxtil valencià. Han aparegut en pantalla dos ‘empresaris’ del ram cantant les absoltes del negoci. No caldria que ho diguera jo ara ací, però en la informació no han fet referència a l’oblit en què viu la indústria valenciana (si no ets del ram del tabic i el golf, malament). Ara eixiran en defensa d’un sector que fa anys que reclama actuacions al Consell, i només aconsegueix que el Consell vulga ser el primer a acudir al soterrar. La informació també parlava del malestar dels empresaris… Preguntem-nos: les importacions no les fan també empresaris?

Tan bé que estava jo pel món… He vist també hui, però en aquest cas en el diari Levante-EMV, que ja està a punt la Gran Enciclopedia de la Comunidad Valenciana, que aquest diari distribuirà en fascicles col·leccionables. L’editorial del diari, com a empresa privada que és, fa el que millor li sembla per a millorar el seu estat econòmic. És la seua obligació. Però no he vist enlloc que cap dels personatges polítics que han donant suport públic a la criatura enciclopèdica haja remarcat que seria un detall que eixa obra s’editara en valencià… Ni el senyor Font de Mora, ni el senyor Giner, que apareixen en la foto i en les declaracions apadrinant el nou col·leccionable, que jo sàpia, han reclamat més respecte editorial o empresarial pel valencià (ni altres que estaven en primera fila en el bateig). Es veu que la rampallada valencianista de fa uns mesos ja se’ls ha oblidat. Ho dic per dir-ho, perquè ja sé que no els lleva la son, això.



  1. Alfonso Rus, alcalde de Xàtiva i president provincial del PP, es dedica a importar roba xinesa. Va ficar-se en el negoci tèxtil amb una marca pròpia, Stefano Russini (no és broma!). Però el negoci ha fet figa i ara compra la roba a Xina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per albinyana | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent