19 de gener de 2008
Sense categoria
1 comentari

TENEBRES SOBRE L’HORITZÓ DE PINS

EL RETORN DEL PASSEIG


J’ai admiré de façon absolue ce que Montaigne, Rousseau, Stendhal, Bataille ont tenté. Ils mêlaient la pensée, la vie, la fiction, le savoir, comme s’il s’agissait d’un seul corps.


Pascal Quignard


Mentre devorava les flors d’ametller no m’aturava de pensar en aquella etimologia que m’havies contat pel mòbil: Fascinus designa el sexe masculí i la fascinatio és la relació que s’estableix entre el sexe enravenat i la mirada que s’hi posa. Formam una societart secreta molt individualitzada.

Em repetia les teves paraules com un sonat. Els dies de la costa amalfitana, just a l’enfront de Paestum, em retornaven reverberacions, ecos, sons, imatges. Camín a través de vestigis de la nostra història. Els moments de l’itinerari íntim em fascinen. Recerc la bona distància per parlar de tu i no la trob. Un núvols quasi negres enterboleixen l’hora darrera. Fa fredor i em tap la boca. Un ametller tot tapat de flor és com un ramell blanc calç contra la fosca que sempre em fa pensar en les teves mans. L’any de les meduses podria ser el títol d’un poema en què tu apareguis de biaix. Vogos i flors d’ametller per damunt la teva pell de marbre d’alba.

Per què ens he vist damunt aquell moll del llac Léman d’una Ginebra tardoral cercant el reguerol de sang de Sissi el 10 de setembre de 1898? L’anarquista italià Luigi Lucheni li havia clavat un estilet al cor i ella encara caminava com una emperadriu malencònica que escriu amb mots negres músiques d’un altre temps. Nosaltres no trobàrem, a l’ombra dels castanyers plens de pètals, cap indici. Només la desesperació maquillada d’una Romy Schneider que no sap com amagar la màscara de l’èxit en les aigües de l’oblit. Allà sabérem que fer-se mal no era una solució. La foto de l’àlbum que ha esborrat el temps.

Un vent de romaguers i sèpies em fer la cara com una rapinyada, assús-suaixines.

  1. "Ils mêlaient la pensée, la vie, la fiction, le savoir, comme s’il s’agissait d’un seul corps."

    Sí, em sembla un bon ideal de vida.
    Feliços aquells que aconsegueixen implementar els seus somnis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!