JUGANT AMB DAVID FIGUERES

David m’ha demanat un meme del llibre que llegesc.
Dit i fet.
Albert Roig és el poeta autor de Cecília dels Florejats de l’Editorial Montflorit, que va guanyar el premi Cristòfol Despuig de Tortosa 2006.
El llibre és engrescador, càlid, surer, enlluernador, carnal, saborós, engatador, saliner, lletrat, memorístic, clàssic modern, tortosí, delter, sensacional, encantador, ideer, eròtic, savi, intens, viatger, marí, blaibonetià (hi ha tres lletres de Blai Bonet a Albert Roig per xuclar-se els dits), meravellador.
El segon paràgraf de la plana 139 és un fragment, ben crític amb el ciment, ben actual, d’una carta de Blai Bonet i diu: «L’estiu a Cala Figuera és per a mi l’infern dels compressors, del retro i el seu atroç ta-ca-ta-ca-ta, del clamor dfe les formigoneres. Just davant la finestra de la meva cambra, a vuit metres, hi ha un retro, alt com la catedral de Tortosa, que des de les vuit del matí fins a les set del vespre eixorda, ja ha perforat un clot de quinze metres de fondària de dos-cents metres quadrats. En aquest terreny, fa un mes hi havia una dotzena de pins que pel cap prim tenien cent anys. Això deprimeix. El ciment és dur.»

Voldria que jugassin amb mi: El Llibreter, El Jaume, La Joana Maria, El Joan Josep Isern i La Coc Ràpid.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *