LLEI MORDASSA, LLEI TOTALITÀRIA! (com passen els dies!)

M’havia proposat escriure quasi cada dia a la Plagueta. Res de res. Em passen els dies amb una velocitat vertiginosa. Vull escriure un article quinzenal per VilaWeb. encara no ho he aconseguit.

SERENITAT!

Intentaré atènyer una millor distribució del temps, de la ganduleria, de les lectures, dels amics, dels sopars, dels amors!

No és fàcil!

Però crec que ho puc intentar.

Aquest cap de setmana passat, 26, 27 i 28 de juny he estat per Conca, per San Clemente, per la Mancha. He fet veta de la bona amb el grup Cataclístics. He recitat. He conegut de prop Antoni Pérez, un artista, un col·leccionista, un home carregat d’història. Ho escriuré.

Ara copii l’editorial de l’amic Vicent Partal, que resign!

Contra la ‘llei mordassa’

Avui es comença a aplicar la Llei Orgànica de Protecció de la Seguretat Pública, coneguda popularment per ‘llei mordassa’. És un pas enrere important pel que fa als drets i les llibertats a l’estat espanyol i per això mereix la nostra repulsa més directa i contundent.

 

Tal com han denunciat les plataformes opositores, algunes instàncies judicials i els partits polítics, la nova llei pretén de reduir i dificultar de manera molt notable les activitats públiques de protesta, sobretot al carrer, i de denúncia política i social. A més, inclou un bon nombre d’elements d’arbitrarietat administrativa i incorpora vint-i-vuit noves infraccions que atorguen al govern espanyol possibilitats repressives fins avui desconegudes.

 

La llei és, doncs, un intolerable atac directe al règim de drets i llibertats existent fins ahir i per això ha estat denunciada davant les instàncies internacionals, que han expressat preocupació de manera unànime. Però, com era previsible, el govern espanyol i el partit a què pertany s’han mostrat absolutament insensibles a les crítiques. Ni tan sols la rara unanimitat amb què tots els altres partits parlamentaris han votat contra aquesta normativa no els ha frenats a l’hora de fer-la entrar en vigor avui mateix.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *