25 d'agost de 2012
Sense categoria
0 comentaris

sign amb Vicent Partal!

Tot el que diu aquest editorial ho sign!

L’amenaça més còmica

 

La portaveu del govern espanyol va dir ahir que l’independentisme, al Principat i al País Basc, és la gran amenaça per a la recuperació econòmica de l’estat espanyol. És una declaració còmica. Aclarim-ho millor: és, evidentment, una manipulació interessada però resulta còmica. Espanya és un desastre i ho sap tot Europa. A qui volen enganyar?

La declaració de la portaveu segurament té dos objectius. Per una banda parla per fer por al Principat. Això és de manual: en qualsevol país del món quan el govern diguem-ne central veu acostar-se la independència activa la por. La por individual. Dir que perdràs diners, que viuràs pitjor, que no podràs fer la vida que fas. Quan un país és en un punt com el nostre la por col·lectiva ja s’ha perdut i generar la por individual és l’única possibilitat que els queda.

Hi ha també, però, un segon objectiu: acusar, de nou, bascos i catalans davant la resta de l’estat. És una pràctica que el PP ha fet una vegada i una altra. Es tracta de tirar la culpa als altres per a no reconèixer els propis errors.

Però en aquest cas és còmic. Perquè si Espanya està al límit de la misèria i el desastre és sobretot gràcies ells. Vull dir molt particularment gràcies als del PP. Per les seues absurdes polítiques, per la seua corrupció generalitzada, pels bancs i caixes que van usar per a bastir el seu règim clientelar. Per la incapacitat de prendre decisions quan són al govern i la seua absurda oposició numantina quan no ho estan.

A Europa no l’enganyaran amb aquestes declaracions i dubte que ara per ara impacten al nostre país. Parlen, doncs, per a consum propi. Acorralats com estan.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!