13 de juny de 2012
Sense categoria
0 comentaris

sign el post de Jaume mateu

Avui, (ahir el matí) en el Parlament de les Illes Balears, el Partit Popular han rebutjat les dues esmenes a la totalitat a la modificació de la Llei de la Funció Pública de l’arxipèlag que, a més d’eliminar el requisit de coneixement de català en les proves d’accés a l’administració pública, permetrà la doble designació, en català i castellà, dels topònims de les Illes. Les esmenes les havien presentades el PSM-IV-ExM i el PSIB, que incloïa un text alternatiu. 

D’aquesta manera, s’obre la senda de l’apartheid lingüístic dissenyat per José Ramon Bauzà i defensat en el Parlament per Simó Gornès i Fernando Rubio. A finals de juliol, probablement, els catalanoparlants, a les Illes Balears, serem tractats com a ciutadans de segona; d’aquí a unes setmanes ja no tindrem la seguretat jurídica de poder anar per tot en català i poder adreçar-nos-hi a qui sigui. D’aquí a poc, per tant, quedarà suspesa, per llei!, la garantia dels nostres drets lingüístics.

Dia trist per al nostre país fet d’illes. L’obstinació malaltissa contra la nostra llengua del president que ho és a pesar seu i a qui no li agraden ni les illes ni els illencs, ha aconseguit obrir una escletxa en la ciutadania que ningú no pot aventurar com acabarà. La irresponsabilitat de José Ramón Bauzá i el mimetisme absurd dels “seus” –i mai més ben dit- parlamentaris, han estressat fins a límits insospitats fins ara i de manera fanàtica la societat de les illes.

Un deu per a Antoni Pastor, el batlle de Manacor, que, trencant la disciplina del partit, ha votat a favor de l’esmena presentada pel PSM-IV-ExM i s’ha abstingut a la del PSIB. Tota una lliçó de dignitat. Tant de bo segueixi l’exemple en altres militants partitpopularistes que, en privat, reneguen de l’antiillenquisme del seu cap suprem; vull del seu president, l’inefable José Ramón Bauzá Díaz.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!