15 de juny de 2011
Sense categoria
0 comentaris

mestre borges (XXV anys i un dia després de la seva mort)

cerc a Borges i em trob amb Fono que defensa com un lleó la Institució de les Lletres catalanes.
cerc a Borges i em trob un article de Miquel Àngel Llauger que també mou cel i terra i aire per a la Institució de les Lletres Catalanes.
cerc a Borges i amb trob amb un article de Lluís Anton Baulenes que parla de la misèria de voler carregar-se la Institució de les Lletres Catalanes.
cerc a Borges i em trob amb tres edicions noves de trinca de la seva obra clàssica: Cuentos
completos, Poesía completa i Inquisiciones / Otras inquisiciones, les dues primeres que ha editat el meu amic Andreu Jaume a Palabra en el tiemp de Lumen i la tercera
DeBolsillo de Random House.
cerc a Borges i em ve al cap aquella Ginebra de Mercè Rodoreda, Armand Obiols
 i Miquel Barceló de fa dos anys i busques quan vaig trobar la placa de la casa on Borges va viure els darrers dies i nits, on va dictar els seus darrers textos, on va comentar de bell nou que la pàtria d’un home és allà on ha estat feliç.
cerc a Borges i en trob amb Siete noches (Fondo de Cultura Económica), aquestes meravelloses set conferències sobre temes tan seus (La Divina Comedia, La pesadilla, Las mil y una noches, El budismo, La poesia, La cábala, La ceguera)

que m’han acompanyat des de fa anys i del les quals sé trossos de memòria, de cor, de pensament. En aquest llibre vaig escriure alguns esborranys de poemes fa molt de temps [1-Tinc un llibre pensat: L’ensenyament de la delicadesa. 2-Retomba la tomba del mirall / i res empeny el vers. / Picarols tot d’una. 4-Em demanares una intimitat absoluta. Aqueixa mateixa pregunta fou feta per Maria Egipcíaca dins la barca del mar pirata: mercaders maquillats, la majoria. 5-M’abandon a poc a poc / a la gastada tristesa / de la fam tan sàvia / de la lletra.], a finals del segle XX. ai las, Borges, mestre estimat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!