12 de març de 2011
Sense categoria
3 comentaris

Som a Eivissa

Ubi sunt. No no faré un Ubi sunt perquè seria terrible. Però el trast eivissenc tot ple de no-llocs quedarà en el LLibre dels Fets com una catàstrofe. De la meva terrassa estant dels Apartaments Llobet veig la costa destrossada i el mar triomfant. I les petites illes sense construccions. El pitjor és la mà dels arquitectes que han fet aquestes capses inhumanes per viure humans.
Basta!
Recitaré els meus poemes, els meus textos amb tota l’ànima, recordaré la meva infantesa amb la tia Nita que era mestre de Sant Antoni, rememoraré Sert, Walter Benjamin, Santiago Rusiñol, l’Arxiduc, mestre i amic Marià Villangómez, Antoni Marí…
La grisor color de plom líquid m’ha semblat embellidora. Tot es veia dins una boira , dins un fum. I les rues desapareixien.
He vist una bona exposició de fotos de mestre Borges i m’he comprat un llibre seu i un de la Pilar Pedraza.
Davant el mar llegiré el vell Borges i la gòtica Pedraza. I somniaré ficcions i dones barbudes.
_______________
In memoriam Lluís Marquet.
Ho acab de llegir quan anava a tancar l’ordinador PC d’aquest hotel de pel·lícula.
Aquest home mort inesperadamnet (no són totes les morts inesperades?) va ser el meu cap de lèxic científic a la Gran Enciclopèdia Catalana del 1972 al 1978. L’apreciava per moltes de coses. Va fer una tasca bona, boníssima de fixació del llenguatge científic i tècnic amb amor, passió i lluita. Eren temps de forca i espasa. Descansa en pau. No t’oblidaré!

  1. Em sap greu, això d’en Lluís Marquet. El record afable, bona persona. Els darrers estius a Prada assistia a les classes dels altres i sempre hi contribuïa amb entusiasme.
    Em sap greu tota aquesta destrossa d’Eivissa. Jo quan hi vaig procur passar sempre pausadament pel Pla de Corona. No és màgic, és real, però magníficament congelat en el temps.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!