1 de gener de 2011
Sense categoria
1 comentari

U DE L’U DE L’UU: UUUUUUUUUUUUUUH! QUINA POR!

estic penjat amb els contratenors que tenen la mateixa tesitura de veu dels castrati que foren famosíssims sobretot entre el segle XVI i XVIII.
he acabat l’any MMX i he començat el MMXI dins la banda sonora dels contratenors: pur atzar que no existeix a l’atzar. primer un amic, C. P., m’envia aquest you tube de Philippe Jaroussky davant la meva demanda del millor dels contratenors. després, avui, una amiga. C. S., em regala The World of the Castrati (Virgin Classics) amb dos discos i un DVD amb homes contratenors i dones contralts i mezzosopranos interpretant una mala fi d’àries que cantaven els castrati. Casualitat? Al·legoria? Coincidència? La música de l’atzar! Vertaderament són veus d’àngels com diu el subtítol del disc. M’hauria agradat sentir Farinelli a la Venècia de 1728 que deixava encantats als escoltadors. però tenir aquestes veus a l’abast és una festa i una bona premonició d’un any MMXI ple de músiques que donen serenitat i bellesa: dues qualitats que vull que informin la meva vida i per les quals faré tots els possibles (i els impossibles).

Aquesta Ciacona di Paradiso e dell’Inferno m’ha bressolat aquestes primeres hores de l’any MMXI amb bellesa i humor. Humor, una altre alta qualitat que voldria amaràs l’any MMXI. I, per afegitó, no-fer com un Bartleby casolà.
Venga, nofaig! Basta!

Eixorc per a la bellesa! Quina feta més tràgica!
I el poeta no és un eixorc per a la bellesa?

  1. que comença quatribarrat 1-1-11… haurem humor i haurem amor, haurem ensurt i haurem goig… perquè és el punt que ens sosté, i haurem música i paraula perquè així ho hem fet des que vam baixar dels arbres

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!