‘MALES COMPANYIES’: NOVEL·LA DE MARC CERDÓ. HA NASCUT UN ESCRIPTOR!

Rellegesc i pas un guster (la vertadera lectura és la relectura!) Males companyies, l’opera prima de l’amic Marc Cerdó. Per a mi és el primer llibre reeeixit d’aquesta rentrée.
Aquest Joan, el protagonista, un bergant que s’ha anat endurint el cor en un exercici ascètic, que inflingeix matadura a tothom, que ens fa viure la seva vida com una aventura continuada entre el Meursault de L’étranger d’Albert Camus i el Marc Esquert de Mister Evasió de Blai Bonet amb uns diàlegs trunyellats amb ginys verbals d’altíssima qualitat, farcit de càrregues de profunditat que has d’anar viu perque no t’estormiïn, m’ha fet enlairar per universos desconeguts i plens de suspens. He fet un llepallengües.
Universos de lletra plens de voluptuositats i delícies, zones devastades i paisatges planetaris d’una llengua tibada, viva, fresca com el peix que bota damunt el gel del pedrís de la peixetera. Paraules d’alba, tremoladisses i acabades de treure de l’oceà inacabable de la llenguacatalana i convertides en una altra llengua, en una altra carn: la pròpia, la marccerdoniana, que fa créixer aquestes 186 planes de vida en ebullició. Volcànica!
————————
DIMARTS, 2 DE FEBRER DE MMX, A LES 19.30 HORES A L’ESPAI MALLORCA ES PRESENTARÀ MALES COMPANYIES DE MARC CERDÓ. HI SEREM: ELL MATEIX, LA SEVA EDITORA, MARIA BOHIGAS, XAVIER SÁNCHEZ I AQUEST PLAGUETER. US HI ESPERAM!

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *