Vedrapitiús (Vedrà Pitiús)

Cap l'alliberament nacional i social

16 de març de 2007
Sense categoria
0 comentaris

Mobilització popular

Contra un poble mobilitzat, doblegar-l’ho és molt difícil. Admiro els pobles, amb generacions al darrera, que mai han renunciat a lluitar pels seus drets nacionals i socials.

Euskal-Herria, és un d’aquests. Generacions d’homes i dones basques, han donat i donen el millor de les seves vides, la joventut, pel seu poble. Malgrat la violència generada i la pèrdua de vides humanes, mai s’han arronsat. Un poble petit, combatiu, compromès, mobilitzat.
Deixar famílies, amics, companys, feines, festes, hores i hores de les seves vides, per lluitar pel seu poble i, no em refereixo als més violents i sanguinaris no, sinó els simples joves, les personetes normals amb un sentit honest d’ajudar al conjunt, per tirar endavant, reunions i accions sense treva.
Quina diferència amb altres joventuts de la pell de brau!!, sense cap horitzó al seu cap què beure i beure litres d’alcohol, sense ideals ni idees.
Veure grups de joves, caminant pels carrers d’Euskal-Herria, convocant a la gent a sortir als carrers per manifestar-se pels seus drets, fa goig i il·lusió.
El meu poble, els Països Catalans, un temps no molt llunyà, també veiem gent jove compromesa i lluitadora, convocant a la gent a manifestar-se pels nostres drets nacionals i socials. Ara, són ells, els que varen prohibir i reprimir, els que ocupen els carrers, feia molts però molts anys que l’estanquera( bandera dels antics estancs) era l’amo de la Plaça Sant Jaume.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!