18 de juny de 2009
Sense categoria
12 comentaris

PAONS I ESQUELLES DINS LA NIT QUASI D’ESTIU

ESCRIC TAPAT DE LLIBRES I AMB LA MÚSICA DEL CAMP

No he posat cap disc.
Només el paisatge sonorós que envolta aquest vaixell enmig del call vermell i del cel.
He fet una bella història amb Venècia al fons. M’he arriscat (el BAR BARRISC, m’encanta) a caure en manierismes i ridículs, llocs comuns i repeticions, postals i clixés —TOT EREN ABISMES QUE EM VOLIEN XUCLAR— I M’HA SALVAT LA LITERATURA, EL COM, LA FEINA DE LA FRASES I LES SEVES MÚSIQUES INFINITES.
LA INFINITUD DE LA MÚSICA DE LA LLENGUA EM DÓNA MARXA.
ÉS UNA CARRERA AMB EL FRAcàs de meta.
Esquelles d’ovellEs i el tub d’escapa-ment d’una moto, els paons i la cussa del pastor, converses de veus, de vent entre les fulles verdes, de vent pels rostolls, de vent per les escorxadures de l’ànima sensible i en carn viva. ELE!
(…)
Escriure és una forma potent de viure.
I lllegir també, tan bé.

  1. El català només és un accent, una variant. I des d’aquest punt de vista el valencià és la llengua del País Valencià i com sempre s’ha conegut.

  2. Els sevillans, cordobessos etc no tenen cap problema en dir que la seva llengua és el castellà,  a les Illes Balears tampoc el tenim amb el català i en canvi al País Valencià sempre hi posau pegues… hi ha moltes ritas barberàs veig…

  3. … però tant d’anònim per parlar de coses que a l’apunt ni s’apunten… no ho entenc. Nosal3 som valencians i no tenim cap problema a reconèixer que tant el “català”, com el “valencià”, com el “mallorquí” pertanyen al mateix sistema lingüístic… digueu-li com vulgueu… I alguns anònims ja anem coneixent-li les formes i maneres, perquè sempre diuen el mateix! I quina por tenen per seguir sent anònims?.

       Un text, aquest de “Paons, esquelles dins la nit quasi d’estiu” tant suggestiu, tan bonic, tan poètic, i en què es paren a fer els comentaris? en  dilemes que s’haurien de discutir en altres blocs que sí que en parlen de tot això. Feu el favor!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!