vins que estimo (VqE)

vins de proximitat, vins per assaborir

17 de maig de 2014
0 comentaris

La Rita garnatxa blanca: l’elegància de la fusta


“La Rita”
Vi blanc amb criança

DO Montsant
Capçanes
Celler: Vinyes Domènech
Anyada: 2012
Raïm: garnatxa blanca
Grau alcohòlic: 14,5% vol
Preu aproximat: 14 euros
Data d’embotellatgemaig 2014 
Web: http://www.vinyesdomenech.com/


Comentari:

Garnatxa blanca lleument envellida en contacte amb la fusta de roure francés. Un repte complicat que aquesta “Rita” supera amb escreix.

 
La Rita i el Bancals de Bosc blanc (comentat en el post anterior) conformen les dues cares d’una mateixa moneda: els dos vins s’elaboren a partir de la garnatxa blanca conreada a la propietat, participant d’unes característiques comunes pel que fa al terrer; però, mentre que el Bancals és un vi jove concebut per a un consum immediat en l’any següent de la seva sortida al mercat, La Rita és un vi dotat d’una major complexitat, amb una estada prèvia al celler més perllongada i criat en bóta de roure francès, a partir de vinyes de 40 anys.

L’aportació de la fusta a la garnatxa és precisament el grant tret definidor d’aquest vi. I el desenllaç resulta brillant. Tant en nas com en boca, l’elaboració de La Rita ha permès conservar a bastament les notes primàries del raïm, ben conjuntades amb una bona fusta, present i fins i tot intensa, però sense enfarfegar en cap moment.

Un vi blanc amb una àmplia capacitat de combinació gastronòmica que va més enllà dels peixos i els arrossos més consistents i que pot abastar una bona gamma de plats amb salses i carns. Tot un repte per a sommeliers.

 
Nota de tast:
 Color groc or de mitjana intensitat.
Sensacions equilibrades de fruita madura i fusta, ben harmonitzades. Boca poderosa. Acidesa equilibrada. Sedós, glicèric, ampli. Bona persistència.


Data de tast:
maig
2014

Valoració Vins que Estimo: Excel·lent 9,75/10

(Nota. VqE paga els vins que comenta i n’opina sense condicionaments externs)  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!