28 de març de 2009
Sense categoria
1 comentari

Em passeig de bell nou per «Mort de dama»

És curiós i magnífic experimentar com les obres clàssiques -i Mort de dama ho és sense cap dubte-, tenen una capacitat de dir, de mostrar sempre seguit nous aspectes, noves visions, noves realitats més reals que la Realitat.
I una de les fetes que més em sorprenen és la poca importància que Llorenç Villalonga donava a aquesta obra (també em planteig si això era un muntatge personal i publicitari perquè en aquest sentit la sabia llarga) que per a mi és el fonament, les bases i la pila atòmica de tot allò que seria la seva obra posterior.

Faig un doble joc que m’apassiona: llegesc el text de l’obra made in Villalonga i alhora devor nombrosos textos sobre Mort de dama de gent tan diversa com Jaume Vidal Alcover, Jordi Larios, Pere Rosselló Bover, Joan Sales, etc. i en parl amb l’amic i escriptor Sebastià Perelló que, per una rara casualitat i una estranya coincidència, fa un escrit també sobre l’obra. I per afegitó he tingut converses amb Josep A. Grimalt i J. C. Llop que, a més de fer dos articles al Diario de Mallorca sobre Mort de dama, m’han donat informacions ben vàlides.

Estic enmortdedamat.

  1. Vaig veure l’obra de teatre el diumenge passat, el darrer dia de funció a Palma. Em va encantar i emocionar, especialment el final i la forma de mostrar com la nostra illa s’està degradant. Els actors catalans han fet una bona feina per arribar a parlar un mallorquí perfecte i na Mercè Arànega està sensacional. Esper que la gira que ara segueixen per Catalunya l’allarguin i si tenc l’oportunitat de tornar-la a veure ho faré, sens dubte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!